Met de huidige rentetarieven is sparen steeds minder aantrekkelijk. Dan maar je geld in een oude sok bewaren? Niet slim. Beleggen is het nieuwe sparen. Sterker nog: het kan je veel meer opleveren en het hoeft niet per definitie hand in hand te gaan met hoge risico's. In dit artikel gaan we hier wat dieper op in.

Inhoudsopgave

Beleggen is niet moeilijk

Beleggen hoeft niet veel tijd te kosten. Er zijn namelijk steeds meer gerenommeerde aanbieders die je volledige beleggingsportefeuille automatisch kunnen managen op basis van jouw wensen. Hierdoor hoef je je niet te verdiepen in alle vormen (aandelen, obligaties, beleggingspanden, etc) en de actuele waardeontwikkeling ervan. Met geautomatiseerd beleggen geef je die zorg volledig uit handen en bespaar je veel tijd. 

Wat zijn de mogelijkheden om te beleggen in vastgoed? Download gratis de whitepaper “Alle opties Beleggen in Vastgoed uitgelegd” via De Zaak.

Geautomatiseerd beleggen voor optimaal rendement en lage risico’s

Sparen levert weinig rendement op, maar het is over het algemeen wél veilig. Misschien heb je daarom de stap naar beleggen nog niet genomen. Toch hoeven beleggen en risico’s nemen niet altijd samen te gaan. Een van de grootste voordelen van geautomatiseerd beleggen is dat emotie geen rol speelt. Er wordt puur gekeken naar het rendement en automatisch gespreid belegt op basis van bewezen algoritmes. Toch kan je zelf altijd inzicht houden in jouw belegde geld en zelf een risicostrategie (behoudend, gematigd of offensief) kiezen in samenspraak met een expert.

Risico helemaal uitbannen kan helaas nooit. Er zijn tegenwoordig wel genoeg transparante beleggingsproducten op de markt, die het risico spreiden. Aanbieders vragen voor deze service slechts een klein percentage van de behaalde winst. Bij Saxo Bank kan je bijvoorbeeld al vanaf 10.000 euro beleggen tegen een all-in prijs van 0,9 procent per jaar.  

Vermogensgroei op de lange termijn

Wanneer je op de lange termijn jouw vermogen wil laten groeien, dan heb je in de wereld van het sparen eigenlijk alleen de keuze tussen depositosparen en sparen in het buitenland. Hier zit vaak een lager rendement aan vast en in het buitenland een hoger risico. Beleggen is daarom uitermate geschikt voor vermogensgroei op de lange termijn.

Wanneer je bijvoorbeeld 10.000 euro wegzet voor tien jaar op een depositorekening, kan je vooraf al berekenen hoeveel rendement je over tien jaar hebt behaald met de huidige lage rente. Beleg je hetzelfde bedrag, dan is het rendement in de meeste gevallen groter. 

[Whitepaper]: Download de nieuwe whitepaper “Alle opties Beleggen in Vastgoed uitgelegd” en leer alle voor- en nadelen van vastgoed beleggen + insider tips

Gerelateerd lezen:

• Beleggen als privé persoon of onderneming?
• Auto van de zaak: zelf kopen of leasen?
• Alles over het leasen van een bedrijfsauto
• Alles over failliet gaan

.
Beleggen in vastgoed is inflatiebestendig. Stijgt de inflatie? Dan stijgt ook de huur en dus het directe rendement. Benieuwd wat jouw opties zijn?
Logo SynVest Beleggen digitaal (2)

SynVest, partner van De Zaak

SynVest is sinds de oprichting in 2005 uitgegroeid tot een professionele assetmanager in Nederland. Momenteel hebben zij circa 800 miljoen onder beheer, meer dan 14.000 klanten en groeien ze jaarlijks gestaag. De beleggingsfondsen van SynVest zijn overzichtelijk. SynVest wil op deze manier beleggen toegankelijk maken, voor grote en kleine beleggers. Ieder fonds is in een paar zinnen uit te leggen, zodat deelnemers direct een duidelijk beeld hebben van de mogelijkheden, kansen en risico’s.

Bekijk alle artikelen van SynVest

.
Beleggen in vastgoed is inflatiebestendig. Stijgt de inflatie? Dan stijgt ook de huur en dus het directe rendement. Benieuwd wat jouw opties zijn?
Lees ook…
Een elektrische auto van de zaak. Dat klinkt vaak ideaal, maar rijden is en blijft niet gratis. De overheid vindt het prima als jij privé ook gebruik…
i.s.m.
Steeds meer webshops en fysieke winkels accepteren cryptovaluta als betaalmiddel. Is het interessant voor jouw onderneming? In dit artikel geven we…
De rente zit afgelopen jaar stevig in de lift. Geen goed nieuws voor ondernemers op het eerste gezicht. Want tegen een hoger tarief geld lenen,…