Wilt u uitrekenen hoeveel u maximaal aan betaalde lijfrentepremies mag aftrekken bij uw aangifte inkomstenbelasting? De Belastingdienst heeft daarvoor een heel handig programma op de site staan.

Naar het rekenprogramma lijfrentepremie »

U moet wel documenten over het jaar voorafgaand aan het jaar van aangifte bij de hand hebben. Als u bijvoorbeeld over 2009 aangifte doet, pakt u de gegevens van 2008 erbij.

Om uw jaarruimte te berekenen, hebt u het volgende nodig:

  • Uw aangiftebiljet of een afdruk van de digitale aangifte;
  • Uw inkomensgegevens;
  • Als u in loondienst was of zelf vrijwillig pensioenpremies betaalde: de opgaaf van uw pensioenaangroei die u van het pensioenfonds of de pensioenverzekeraar hebt gekregen.

Als u ook uw reserveringsruimte wilt berekenen hebt u daarnaast ook informatie nodig over uw inkomen en uw eventuele pensioenopbouw in de afgelopen 7 jaar.

 


 

Terug naar 7 handige berekenaars van de Belastingdienst »

Pensioen Scan 2022
Bouw jij al op een slimme manier je pensioen op? Check nu in 2 minuten welke van de 8 pensioenopties voor jou een zorgeloze oude dag oplevert, met maximaal rendement én inzet van al je belastingvoordeel.
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
.
Beleggen in vastgoed is een langetermijnbelegging. Benieuwd wat jouw opties zijn? Lees meer in de brochure. Prognose gemiddeld jaarrendement over 7 jaar: 8,1%.