Elke euro die je kan besparen op je bedrijfsvoering is meegenomen. Op het gebied van zakelijke mobiliteit liggen zeker kansen. 4 tips die voordeel opleveren. 

Inhoudsopgave

Tip 1: Ga bewuster om met brandstof

Laat medewerkers met een auto van de zaak met een brandstofpas tanken. Door te sturen op tanken kan je tussen de 5 en 8 procent op brandstofkosten besparen. Ongeacht het aantal getankte liters, betaal je met een brandstofpas 10 cent minder dan de landelijke adviesprijs. Enkele voordelen: geen onduidelijkheid meer bij de btw-aangifte vanwege gedoe met tankbonnetjes.

Door slimmer te tanken kunt aardig op brandstofkosten besparen.   Daarnaast kan je gebruik maken van aanvullende diensten om je mobiliteit efficiënter te organiseren. Dat scheelt je een hoop papierwerk en je krijgt veel beter inzicht in de kosten die je maakt voor mobiliteit.  

Tip 2: Goedkoper en kleiner rijden

Wellicht is het mogelijk medewerkers die een auto van de zaak echt nodig hebben, in een kleiner en goedkoper model te laten rijden. Stimuleer dit door een deel van het niet-gebruikte leasebudget aan de werknemer uit te betalen. Let wel, hier moet wel loonbelasting over betaald worden.  

Tip 3: Stimuleer het Nieuwe Werken

Waarom je medewerkers in de file laten staan als ze die tijd veel nuttiger kunnen besteden op een andere locatie? Laat ze thuis werken of op speciaal daarvoor ingerichte locaties dichter bij huis of bij een klant.  

Werken je medewerkers thuis of wil je ze deze mogelijkheid bieden? Denk dan ook even aan de arboregels.

Tip 4: Bied alternatieven voor de auto

Nederlandse werknemers wonen gemiddeld 14 kilometer bij hun werk vandaan. Wellicht is die afstand met andere, goedkopere vervoersmiddelen te overbruggen, zoals een scooter of fiets? Of is het openbaar vervoer een optie?  

Maak je al gebruik van de Werkkostenregeling? Binnen deze regeling – overigens moet je hier vanaf 1 januari 2015 verplicht mee werken – kan je medewerkers fiscaal voordelig bijvoorbeeld een fiets laten aanschaffen.

Gerelateerd lezen:

• Dit is de bijtelling die je betaalt voor nieuwe elektrische auto’s in 2022
• De kasstroom: waar blijft je geld?
• Belangrijkste aftrekposten bij investeringen
• Checklist bezwaarschrift belastingaanslag

 

Lees ook…
Hoera, je maakt winst! Het is vast geen probleem om hier een bestemming voor te vinden, maar wat is het verstandigst om te doen, op de korte en de…
Als ondernemer maak je kosten voordat er geld binnenkomt. Zeker in de groeifase van je bedrijf heb je vaak kapitaal nodig. Die uitgaven kun je niet…
i.s.m.
Paul Robert Visscher is een succesvolle ondernemer met een niet alledaagse business. Hij is leidekker en restaureert onder meer oude gebouwen zoals…
Wanneer je kapitaal nodig hebt voor je onderneming, denk je al snel aan een traditionele bank. Maar er zijn meer mogelijkheden. De markt voor…
Subsidie is een welkome financiële ondersteuning voor je bedrijf. Waar moet je bij een aanvraag allemaal rekening mee houden? Deze 9 tips helpen je op…
Als ondernemer heb je de keuze tussen zakelijke creditcard en een particuliere creditcard. In basis kun je er hetzelfde mee, maar toch zijn er…