Dankzij crowdfunding kunt u kapitaal voor uw onderneming ophalen als u niet bij een bank of andere financier terecht kunt. Vele kleine bijdragen maken een grote financiering uiteindelijk toch mogelijk. U leest er alles over in onze nieuwe themapocket Crowdfunding.

Crowdfunding: geen krediet, toch kapitaal

Ondernemen anno 2012: u heeft een succesvolle webwinkel én een fysieke winkel. Die laatste wilt u graag verhuizen. Dat is nogal een investering en de banken geven nul op het rekest. Geen krediet! Dus wat nu?

Crowdfunding kan dan een manier zijn om alsnog kapitaal op te halen voor uw onderneming. Dankzij de vele kleine bijdragen is een grote financiering uiteindelijk tóch mogelijk.

Themapocket Crowdfunding

Deze manier van financieren wordt uitgebreid behandeld in onze nieuwe themapocket Crowdfunding. Hierin leest u hoe u, stap voor stap en met heel veel tips en trucs, een crowdfundingcampagne opzet.

Lees wat de succesfactoren zijn en hoe u bepaalde valkuilen kunt vermijden. De belangrijkste les: crowdfunding is hard werken, maar als u de zaken goed aanpakt haalt u méér binnen dan voldoende kapitaal. U heeft er direct een schare ambassadeurs en een trouwe klantenkring bij!

Uit de themapocket: een voorbeeld van crowdfunding

Wijnhandelaar Petra de Boevere (meisjevandeslijterij.nl) sprak haar netwerk aan. Aan iedereen die € 1.000,- investeerde beloofde ze € 1.200,- aan waardebonnen, na een jaar te besteden in haar nieuwe winkel. Investeerders kregen bovendien een VIP-pas waarmee ze met korting bij De Boevere kunnen inkopen. Ze haalde er bijna een ton mee op, ruim voldoende om te kunnen verhuizen.

Tip: Werknemers door laten werken na hun pensioen
Met deze krappe arbeidsmarkt wil je jouw ervaren werknemer misschien door laten werken na zijn pensioen. Dan kan via de de populaire Doorwerkregeling. Dit en meer op Ideale later.
Ook praktische tips in je mailbox?
Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste artikelen, gratis whitepapers en handige tips en tricks voor ondernemers.
Lees hier ons Privacy statement
Lees ook…
Het is de nachtmerrie voor elke ondernemer: failliet gaan. Wanneer vraag je een faillissement aan, wat gebeurt er precies als je failliet gaat en hoe…
Wie ervoor kiest om zakelijk te beleggen, heeft een scala aan mogelijkheden om geld te reserveren en vermogen op te bouwen. Centrale vraag voor iedere…
Voor het mkb eindigt de zoektocht naar financiering in zo’n 90% van de gevallen bij de bank.  Een bedrijf kan kiezen uit verschillende…