Categorieën

Dankzij crowdfunding kunt u kapitaal voor uw onderneming ophalen als u niet bij een bank of andere financier terecht kunt. Vele kleine bijdragen maken een grote financiering uiteindelijk toch mogelijk. U leest er alles over in onze nieuwe themapocket Crowdfunding.

Crowdfunding: geen krediet, toch kapitaal

Ondernemen anno 2012: u heeft een succesvolle webwinkel én een fysieke winkel. Die laatste wilt u graag verhuizen. Dat is nogal een investering en de banken geven nul op het rekest. Geen krediet! Dus wat nu?

Crowdfunding kan dan een manier zijn om alsnog kapitaal op te halen voor uw onderneming. Dankzij de vele kleine bijdragen is een grote financiering uiteindelijk tóch mogelijk.

Themapocket Crowdfunding

Deze manier van financieren wordt uitgebreid behandeld in onze nieuwe themapocket Crowdfunding. Hierin leest u hoe u, stap voor stap en met heel veel tips en trucs, een crowdfundingcampagne opzet.

Lees wat de succesfactoren zijn en hoe u bepaalde valkuilen kunt vermijden. De belangrijkste les: crowdfunding is hard werken, maar als u de zaken goed aanpakt haalt u méér binnen dan voldoende kapitaal. U heeft er direct een schare ambassadeurs en een trouwe klantenkring bij!

Uit de themapocket: een voorbeeld van crowdfunding

Wijnhandelaar Petra de Boevere (meisjevandeslijterij.nl) sprak haar netwerk aan. Aan iedereen die € 1.000,- investeerde beloofde ze € 1.200,- aan waardebonnen, na een jaar te besteden in haar nieuwe winkel. Investeerders kregen bovendien een VIP-pas waarmee ze met korting bij De Boevere kunnen inkopen. Ze haalde er bijna een ton mee op, ruim voldoende om te kunnen verhuizen.

Lees ook…
Wanneer jouw bedrijf groeit, doe je er als ondernemer goed aan om een deel van het vermogen apart te zetten. Zo kun je een buffer of aanvullend…
In tijden dat het goed gaat, kan het lonen om een deel van je opgebouwde vermogen apart te zetten. Dit kan op een spaarrekening (de rente stijgt immers…
Gedurende 2022 steeg de inflatie naar een recordhoogte. Over het algemeen leidt zo’n explosieve inflatiegroei tot veel negatieve bijeffecten. Toch…