Dit kunt u doen met een verdacht bankbiljet
Een vals biljet is een vervelend bezit, want uitgeven is strafbaar en het wordt niet vergoed. Heeft u een bankbiljet ontvangen waarvan u vermoedt dat het vals zou kunnen zijn? Dan kunt u een aantal stappen ondernemen.

Naar de politie
Denkt u meer te kunnen vertellen over de herkomst van het biljet, zoals van wie u hebt ontvangen? Breng het biljet dan naar de politie. U krijgt een bewijs van afgifte. Als blijkt dat het biljet toch echt is, dan krijgt u uw biljet of de tegenwaarde terug.

Naar de bank
U kunt een verdacht biljet ook naar de bank brengen. Ook hierbij ontvangt u een bewijs van afgifte en krijgt u het biljet of de tegenwaarde terug als blijkt dat het echt is.

Opsturen naar de Nederlandsche Bank
U kunt het biljet ook per post naar de Nederlandsche Bank (DNB) sturen samen met het formulier ‘Inzending verdachte eurobankbiljetten’.

Als blijkt dat het biljet echt is, dan krijgt u de tegenwaarde op uw giro- of bankrekening gestort.

Zie ook: Zo herkent u valse euro’s (video) »

Bron:
DNB

.
Beleggen in vastgoed is een langetermijnbelegging. Benieuwd wat jouw opties zijn? Lees meer in de brochure. Prognose gemiddeld jaarrendement over 7 jaar: 8,1%.
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Help de slachtoffers en doneer
Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens.