Geen vakantiegeld, maar wel op wintersport
Binnenkort begint het wintersportseizoen weer. Als ondernemer krijg je geen vakantiegeld en krijg je ook niet doorbetaald tijdens je vakantie. Daarom kan het voor ondernemers wat lastiger zijn om een vakantie te financieren. Wil jij wel op wintersportvakantie? Lees hier de mogelijkheden die er zijn om de wintersportvakantie te financieren.

Vakantiegeld ondernemer

Mensen die in loondienst werken, krijgen elk jaar vakantiegeld ter waarde van minimaal 8% van hun brutoloon. Meestal wordt dit in mei of juni uitgekeerd; net op tijd voor de zomervakantie. Voor ondernemers is dit wel anders. Zij zijn zelf verantwoordelijk voor hun salaris, en zullen dus ook hun vakantiegeld zelf moeten regelen. Uit een onderzoek van MKB Belangen eerder dit jaar bleek dat 27 procent van de ondernemers maandelijks een bepaald bedrag opzijzet voor de vakantie. Ongeveer net zo’n grote groep breekt de spaarrekening aan voor de vakantie. En 31 procent financiert de vakantie vanuit de lopende cashflow. Uit datzelfde onderzoek bleek dat bijna 30 procent van de ondernemers afgelopen zomer niet op vakantie ging. Ongeveer een kwart hiervan gaf aan dat een vakantie financieel niet haalbaar is, en 11 procent  zei op een ander moment in het jaar nog wel op vakantie te gaan.

Sparen voor de vakantie

Het is natuurlijk het best als je zelf kunt sparen voor je vakantie door bijvoorbeeld elke maand een vast bedrag opzij te zetten. Hoe hoog dit bedrag is kun je zelf bepalen. Het is wel handig om van tevoren te bedenken hoeveel je nodig zult hebben voor de vakantie die je op het oog hebt. Zijn jouw inkomsten de ene maand hoger dan de andere maand? Dan kun je natuurlijk ook de ene maand wat meer opzijzetten dan de andere maand. Red jij het niet om elke maand een bedrag opzij te zetten, maar heb je wel wat tijd over? Dan kun je er ook voor kiezen om een extra opdracht aan te nemen om je vakantie te financieren.

Geld lenen voor vakantie

Wil jij graag op wintersportvakantie, maar lukt het je niet meer om het geld op tijd bij elkaar te sparen? Dan kun je ook geld lenen voor je vakantie. Bedenk van tevoren hoeveel je nodig hebt, en ga voor een persoonlijke lening. Je krijgt dan in één keer een bedrag op je rekening gestort, dat je vervolgens binnen een vaste looptijd tegen een vaste rente terugbetaalt aan de kredietverstrekker. Natuurlijk, geld lenen kost geld. Het is dus beter om te sparen voor je vakantie. Maar als jij echt aan vakantie toe bent, bijvoorbeeld omdat je van de zomer ook al niet weg bent geweest of omdat je overwerkt bent, mag je jezelf best even verwennen. Bovendien ben je op je werk ook een stuk productiever als je uitgerust bent, dus zo verdien je die welverdiende vakantie wel weer terug.

Financiering zonder businessplan of papierwinkel?
Het liefst regel jij zo snel mogelijk je lening. En online kan dat! Hier hoor je al binnen 15 minuten wat jouw financieringsopties zijn en tegen welke voorwaarden. Simpel, snel en zonder gedoe.
Crypto
Starten met crypto’s?
Wil je ook starten met het kopen, verkopen en bewaren van cryptovaluta? Maak nu gratis een account aan bij het grootste handelsplatform van Nederland: Bitvavo, en handel de eerste €1000 zónder transactiekosten. Al meer dan 1 miljoen tevreden gebruikers.
Lees ook…
i.s.m.
Steeds meer webshops en fysieke winkels accepteren cryptovaluta als betaalmiddel. Is het interessant voor jouw onderneming? In dit artikel geven we…
Elke euro die je kan besparen op je bedrijfsvoering is meegenomen. Op het gebied van zakelijke mobiliteit liggen zeker kansen. 4 tips die voordeel…
Een elektrische auto van de zaak. Dat klinkt vaak ideaal, maar rijden is en blijft niet gratis. De overheid vindt het prima als jij privé ook gebruik…