Categorieën

"One stop shopping is passé, ondernemers financieren zich in toenemende mate via meerdere partijen", schrijft Fons Huijgens in het voorwoord van zijn boek. Huijgens is een man van de praktijk: hij is 25 jaar werkzaam geweest in het bankwezen en adviseert nu ondernemers bij hun kredietaanvragen. "Geld in overvloed" is dan ook bij uitstek op de huid van de mkb-ondernemer geschreven.

Huijgens’ praktijkkennis blijkt uit de indeling van het boek: in het eerste deel beschrijft hij de achtergrond en werking van de zakelijke kredietmarkt. In deel twee laat hij het aanbod van oude en nieuwe financiers de revue passeren. Om in het laatste deel in te gaan op de praktijk: hoe pak je de financiering van je bedrijf aan? Doe je dat zelf? Schakel je een adviseur in?

Risico’s van financieren

Wat Huijgens’ boek boven de middelmaat doet uitstijgen is niet alleen het taalgebruik, maar ook het feit dat hij alle onderwerpen behandelt die zowel voor financiers als ondernemers van belang zijn. Zo gaat hij ook in op de risico’s van financieren en de huidige aandacht voor voldoende eigen vermogen.

Citaat: “Bij het nieuwe financieren zijn er voldoende mogelijkheden om het eigen vermogen te versterken.” Huijgens laat het niet bij die constatering, maar koppelt er meteen een bruikbaar advies aan.

Welke geldverstrekker is de juiste voor jou?

Het boek is dus geen droge inventarisatie van de (on)mogelijkheden op het gebied van financiering, maar biedt veel praktische inzichten en toepasbare voorbeelden. Zo leer je bij welke financieringsbehoefte welke geldverstrekkers passen, evenals gangbare looptijden voor financiering al naar gelang het soort financiering. Handig is ook een tabel waarin geldverstrekkers gerubriceerd zijn naar de prijs van de financiering.

Huijgens sluit het boek af met vier praktijkvoorbeelden uit alle vier de levensfasen van bedrijven: start-up, groeifase, volwassen fase en eindfase.

Zo krijg je een gratis exemplaar van het boek

Wanneer je je als lid van De Zaak aanmeldt vóór 1 mei a.s. kan je een exemplaar van het boek toegestuurd te krijgen.
De eerste vier aanmeldingen vallen in de prijzen. Meld je hier aan »

Lees ook…
Voor veel investeringen kun je subsidie aanvragen. Of je kunt profiteren van regelingen waarmee je makkelijker een krediet krijgt. De praktijk laat…
Een factuur of vordering verjaart en is dus niet eeuwig incasseerbaar. De verjaringstermijn van een factuur voor zakelijke klanten is in principe vijf…
Wil je een bedrijf kopen of verkopen? Dan is de waarde van de onderneming berekenen een belangrijke vraag voor zowel kandidaat kopers als de verkopende…