Geld nodig?
De wereld van financieren voor ondernemers is aan het veranderen. Digitalisering in de financiële wereld zal alleen maar toenemen. Een belangrijke verandering is financieren door te koppelen met je boekhoudpakket.
Een product wat hierin faciliteert is LoanStreet. LoanStreet geeft snel inzicht in de mogelijkheid tot het krijgen van een financiering Deze volledig cloudgebaseerde oplossing wordt in toenemende mate gebruikt door ondernemers en adviseurs.  In dit artikel wordt een korte toelichting gegeven waarom dit een handig hulpmiddel is voor ondernemer en adviseur, bij een financieringsaanvraag.
 

Direct duidelijkheid

Een financieringsaanvraag was altijd een bewerkelijk proces met een onzekere uitkomst. De doorlooptijd van een aanvraag  duurt vaak weken tot soms maanden voordat er duidelijkheid is, en dan kan het antwoord ook alsnog negatief zijn. De LoanStreet app daar verandering in. Het enige dat je hoeft te doen is je administratie te koppelen aan de software en binnen enkele minuten zie je hoe groot je kans op een financiering is. Je ziet ook direct bij welke financiers je terecht kunt. Momenteel zijn er 18 op kwaliteit geselecteerde financiers aangesloten, van grootbanken tot crowdfunders en nieuwe initiatieven op de financieringsmarkt. De financiers zijn beschikbaar via LoanStreet en bovendien kun je met één muisklik de aanvraag naar meerdere financiers versturen ter vergelijking. Dit levert veel tijdwinst op.  En… De Zaak en Sparkholder bieden deze tool kosteloos aan!
 

Een betere aanvraag met een beetje hulp

In de praktijk blijkt dat de beste aanvragen tot stand komen in samenwerking met je adviseur.  LoanStreet ondersteunt in het samen werken aan een aanvraag. De zaak wil graag u als ondernemer helpen bij het doen van een kredietaanvraag.  Tijdens het aanvraagproces wordt namelijk ook inzichtelijk gemaakt hoe je onderneming presteert en wat door financiers als mogelijke zwaktes kan worden gezien. Hier kunnen wij dan samen aan werken om de kans van slagen zo groot mogelijk te maken.
 

Succesverhalen

De LoanStreet app wordt kosteloos beschikbaar gesteld aan De Zaak-gebruikers. De aanvragen worden samengesteld op basis van onder andere de informatie uit je boekhoudpakket. Het feit dat de financiële data- kwaliteit goed is, scheelt het de financiers veel werk dus kosten.
 
De software ondersteunt ook in het zoeken naar betere alternatieven voor lopende financieringen.  Door het gebruik van LoanStreet, heeft een retailonderneming die hard groeide een betere financiering weten te krijgen, waardoor de rente gehalveerd werd. Over de gehele looptijd leverde dit een besparing op van €100.000,- .
 
Een andere onderneming, die zeer goed presteerde heeft de aanvraag bij meerdere financierders geplaatst en dat was een verstandige zet. Hij ontving een voorstel met 5,8% rente en daarna ook een voorstel van 4,1% rente. Uiteindelijk koos hij voor de offerte van de derde partij tegen 2,9% rente. Zeker als je het goed doet als onderneming ontvangen de financiers je met open armen en loont het zeker om te vergelijken!
 
Snelheid in de afhandeling is ook aanwezig. Een bouwonderneming was al maanden op zoek naar financiering en had vervolgens via LoanStreet binnen 48 uur ter beschikking.
 

De rol van De Zaak

De LoanStreet software levert tijdwinst en lagere financieringskosten. Maar ook kwam iedere keer een ander aspect terug. Ondersteuning bij de aanvraag. De Zaak wil hier graag een rol in spelen.
 
De Zaak is beschikbaar als jouw sparringpartner voor hulp bij de financieringsaanvraag en bij het bij het groeien van jouw business. Kom jij in aanmerking voor financiering? Check het nu!
 
Dit bericht is geschreven door Sergio Torres. De goedlachse analist.
 

Tip! Essentiële (of handige) ondernemerszaken: Bedrijfsverzekeringen (zoals bijvoorbeeld een beroepsaansprakelijkheidsverzekering), een boekhouder of belastingadviseur die je helpt met jouw administratie en/of belastingaangiftes, incassobureau inschakelen voor je openstaande facturen, een professionele website laten maken of een gratis tankpas via De Zaak afsluiten.

Ook praktische tips in je mailbox?
Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste artikelen, gratis whitepapers en handige tips en tricks voor ondernemers.
Lees hier ons Privacy statement
Verbeter Je Cashflow
Een populaire oplossing is factoring van je facturen. Probeer het uit met 1 factuur.
Lees ook…
Betaald parkeren, het is met stip ergernis nummer één van de automobilist. Maak uw leven aangenamer en soms zelfs goedkoper: zet een parkeer-app…
Vastgoed is een belegging voor de langere termijn. Hiermee kan je goede rendementen behalen. De zeer lage hypotheekrente maakt de aankoop van vastgoed…
Een factuur of vordering verjaart en is dus niet eeuwig incasseerbaar. De verjaringstermijn van een factuur voor zakelijke klanten is in principe vijf…