Categorieën

Als ondernemer heb je soms geen tijd of gewoonweg geen zin om uitgebreid op zoek te gaan naar een nieuwe bedrijfswagen. In Zaandam proberen ze dat proces wat leuker te maken tijdens de vierdaagse MKB Bedrijfswagenshow, die donderdag in de Taetshallen van start is gegaan.

“Hier heb je alles bij elkaar en hoef je niet alle showrooms af”, zegt organisator Ruud Koeman. “Je staat onder elkaar een beetje te kletsen, gezellig met een borreltje. We hebben een businessborrel, gastsprekers en muziek. Vrijdag is het chauffeursavond. En je kunt gratis naar binnen. Dit feestje is uniek in de Zaanstreek en daar mogen we best trots op zijn.”

Zo’n 22 bedrijven uit de transportsector hebben zich verzameld op de 6000 vierkante meter tellende beursvloer. “Denk daarbij aan leasemaatschappijen, bestickeraars, bedrijven die wagens inwendig betimmeren, fabrikanten van bestelbussen, trucks en alles wat daarmee te maken heeft. En alle deelnemende bedrijven hanteren hoge kortingen en gunstige inruilvoorwaarden tijdens de showdagen.”

Goede bedrijfswagen

Waarom zouden mkb’ers moeten investeren in een goede bedrijfswagen? Koeman: “Aandacht voor een goede bedrijfswagen is een investering in je eigen tent. Tijdens de recessie werd die aankoop vaak uitgesteld. Tegenwoordig is het belangrijker dan ooit om zo goedkoop mogelijk van A naar B te komen. Dat kunnen we hier op de cent uitrekenen.”

Op de stand zijn diverse primeurs te zien. Renault etaleert onder meer de nieuwe Traffic en Iveco presenteert trots de nieuwe Daily, die tot Van of the Year 2015 is uitgeroepen. Mercedes toont de nieuwe Vito, Opel brengt de Vivaro mee. “Als je hier niet slaagt, dan lukt het nergens”, concludeert Koeman.

Openingstijden:
Vrijdag 24 oktober: 12.00 tot 21.00 uur (chauffeursavond)
Zaterdag 25 oktober: 10.00 tot 18.00 uur
Zondag 26 oktober: 10.00 tot 17.00 uur
Lees ook…
Je kunt wettelijke rente in rekening brengen als een klant niet op tijd betaalt. Dat geldt als dit een zakelijke klant is, maar ook als het een…
Hoe dan ook, waar dan ook en wanneer dan ook geld verdienen zonder dat je daar iets voor hoeft te doen. Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar toch…
Veel ondernemers starten met een bepaald uurtarief en passen het vervolgens nooit meer aan. Geen goed idee, want er zijn tal van redenen te bedenken…