Eén niet betaalde factuur kan al tot een faillissement leiden. Het kan je namelijk een negatieve ‘betaalreputatie’ opleveren. Veel zakelijke klanten en leveranciers kijken naar jouw rating (kredietscore) voor ze zaken met je doen. Weet jij wat jouw score is? We laten je graag zien wat je score is en wat dit betekent.

Inhoudsopgave

Kleintjes lopen achter

Ruim 80 procent van alle startende en kleinere ondernemers checken niet de kredietwaardigheid of kredietscore van hun toekomstige en bestaande (of vaste) afnemers. Zonde. Het geeft je veel inzichten en je kunt er enorme schade mee voorkomen. Grotere bedrijven en zeker financiële instellingen bekijken altijd jouw financiële reputatie voor ze zaken met je doen.
 

Als ondernemer is het handig als je kunt investeren op momenten dat het nodig is. Zakelijk krediet kan je hier een handje bij helpen. Maar wat zijn jouw opties? Bereken jouw maximale krediet

 
 

Wat is jouw kredietscore?

Welke betaalreputatie heb jij inmiddels opgebouwd? Enig idee? Geen nood. Creditsafe biedt ondernemers de mogelijkheid om te zien hoe kredietwaardig het eigen bedrijf is, maar ook hoe kredietwaardig (potentiële) zakenpartners zijn.
 

Rapport voor kredietscore

In de kredietrapporten van Creditsafe krijgen bedrijven een score van 0 tot 100. Deze score geeft aan hoe waarschijnlijk het is dat een bedrijf binnen nu en 12 maanden failliet gaat. Hoog risicobedrijven zijn gemarkeerd in het rood en kredietwaardige bedrijven in het groen. Zo kan iedereen binnen jouw bedrijf een weloverwogen beslissing maken bij het verstrekken
van kredieten of het evalueren van zakelijke kansen.
 
In het kredietrapport staat:
 • De kredietscore en het kredietlimiet
 • Volledige NAWgegevens
 • 5 laatste jaarverslagen
 • Directeursgegevens
 • Moeder en/of dochtermaatschappijen
 • Insolventie / Faillissementsinformatie
 • Betaalgedrag
 • Historie / Wijzigingen
 

Wat kan ik met een kredietscore?

Als je inzicht hebt in de kredietscore van je klanten levert je dat veel voordelen op. Je kunt op basis daarvan kiezen om geen zaken te doen met partijen die mogelijk niet of niet op tijd betalen of binnenkort failliet dreigen te gaan. Selecteer je klanten kritisch. Ga niet zomaar akkoord met latere betalingen, maar vraag je af:
 • Hoe lang duurt het tot je je geld krijgt?
 • Hoeveel kost het je om te wachten?
 • Met wie je precies zaken doet?
 
Verbeter ook je eigen betaalgedrag. Dit is van levensbelang! Jouw betaalgedrag is bekend bij iedereen die dat wil weten. Dus als iemand de keuze heeft tussen jou en je concurrent die wel op tijd betaalt, is de keuze snel gemaakt. 
 

Nieuwsgierig wat jouw financieringsopties zijn? Vraag vrijblijvend krediet voorstel aan inclusief rentepercentage.

Financiering zonder businessplan of papierwinkel?
Het liefst regel jij zo snel mogelijk je lening. En online kan dat! Hier hoor je al binnen 15 minuten wat jouw financieringsopties zijn en tegen welke voorwaarden. Simpel, snel en zonder gedoe.

New10, partner van De Zaak

Wij zijn New10: een fintech en 100% dochter van ABN AMRO. Voor en door ondernemers met de missie om de nieuwe 10 in zakelijke financiering neer te zetten. We helpen ondernemers om te groeien en hun bedrijf draaiende te houden met makkelijke toegang tot financiering. Wij geloven dat je met regie over je financiering je bedrijf naar grote hoogte kunt brengen. We zetten jou als ondernemer achter het stuur en maken online zakelijke financiering zo makkelijk mogelijk. Geen papierwinkel, geen businessplannen. Wel snel schakelen wanneer je kansen ziet om te groeien.

Bekijk alle artikelen van New10>

Financiering zonder businessplan of papierwinkel?
Het liefst regel jij zo snel mogelijk je lening. En online kan dat! Hier hoor je al binnen 15 minuten wat jouw financieringsopties zijn en tegen welke voorwaarden. Simpel, snel en zonder gedoe.
Lees ook…
Als uw bank omvalt kunt u dankzij het depositogarantiestelsel tot € 100.000,- van uw spaargeld terugkrijgen. Deze regeling geldt voor particulieren…
De overheid wil ondernemers die investeren in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen graag tegemoet komen. Dit doen ze door middel van de…
Met de huidige rentetarieven is sparen steeds minder aantrekkelijk. Dan maar je geld in een oude sok bewaren? Niet slim. Beleggen is het nieuwe sparen….