Een Payment Service Provider (PSP) regelt de elektronische betalingen op uw website. Bepaal met deze checklist voor welke PSP u het beste kunt kiezen.
Soort PSP
Voor welk type PSP u kiest, is afhankelijk van wat u zelf wilt en kunt. Wanneer u van alle administratieve rompslomp – die met betalingen gemoeid is – afwilt, dan kiest u voor een collecting PSP. Wilt u de administratie in eigen hand houden, dan is een distributing PSP een optie.
 
Soort product
Een webwinkel met hoogwaardige producten is gebaat bij fraudepreventie. Een aantal PSP’s heeft eigen fraudepreventiesystemen ontwikkeld, anderen gebruiken bestaande software. Welke beveiligingsmethoden gebruikt de PSP?
 
Bereik
Houd er rekening mee, wanneer u ook in het buitenland verkoopt, dat de PSP ook daar actief is.
 
Betaalmethoden
Hoe meer betaalmethoden u aanbiedt, hoe groter het aantal potentiële klanten. Sinds de introductie van iDeal is het vertrouwen in online betalingen fors toegenomen.
 
Naamsbekendheid 
Denk goed na over de wijze waarop u de verschillende betaalmogelijkheden toont op uw website. De naam van een PSP kan voldoende zijn, maar de logo’s van bijvoorbeeld iDeal en MasterCard zeggen consumenten wellicht meer.
 
Retouren/chargeback
Klanten kunnen – om uiteenlopende redenen – bestelde producten retour sturen. Hoe gaat een PSP daarmee om?
 
Kosten 
Een PSP berekent transactiekosten en kosten voor de betaalmethode. Onderhandel met de PSP over de percentages die creditcardmaatschappijen berekenen: dat kan soms aardig schelen. iDeal daarentegen gaat uit van een vast bedrag per transactie.
 
Contractsduur
Een PSP maakt uitvoeringskosten voor het aansluiten van uw winkel. Hij zal een langdurig contract met u willen afsluiten. Een driejarig contract, waarbij de tarieven elk jaar onderhandelbaar zijn, is niet ongebruikelijk in de branche.
 
Dienstverlening
Let erop dat de PSP u voldoende garanties geeft voor de beschikbaarheid van het betaalplatform. En verzeker u ervan dat de PSP over voldoende contacten met banken beschikt.
Ontvang kortingscode gratis tankpas
Weg met alle reisbonnetjes en ingewikkelde btw-terugvorderingen. Met een zakelijke tankpas ontvang je één overzichtelijke factuur met alle gemaakte kosten. Probeer gratis uit!
Lees hier ons Privacy statement
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Ontvang kortingscode gratis tankpas
Weg met alle reisbonnetjes en ingewikkelde btw-terugvorderingen. Met een zakelijke tankpas ontvang je één overzichtelijke factuur met alle gemaakte kosten. Probeer gratis uit!
Lees hier ons Privacy statement