Als je als werknemer de keuze krijgt tussen een auto van de zaak of een fiets van de zaak, welke kies je dan?

Een auto van de zaak is populair

Voor veel mensen is het echt een uitkomst: een auto van de zaak. Het zorgt ervoor dat zij geen groot bedrag hoeven te sparen of een lening hoeven aan te gaan, maar wel in een gloednieuwe auto rond kunnen rijden. Dat scheelt veel geld en vaak ook zorgen. Naast de aanschafprijs, die niet hoeft te worden betaald, zijn ook dingen als verzekering, wegenbelasting en vaak ook benzinekosten gedekt, en is een auto van de zaak per maand een stuk goedkoper dan zelf een auto kopen, zeker als je houdt van nieuwe, dure exemplaren.

Het is echter niet gratis, verre van zelfs. Alhoewel een auto via de werkgever leasen in bijna alle gevallen goedkoper is dan zelf een auto kopen, kost het je altijd nog een aardig bedrag per maand, Een bedrag waar je misschien ook wel de hele maand boodschappen van kan doen… Het advies is dan ook om alleen een auto te leasen, als het echt in je voordeel is. Heb je de auto echt nodig, of heb je een (afbetaald) exemplaar voor de deur staan waar je nog prima in rijdt? Zet de kosten voor de verschillende opties die je hebt goed op een rijtje voordat je enthousiast ‘ja’ zegt tegen het aanbod van je werkgever.

Heb jij een auto op de zaak? Bekijk dan de verschillende voordelen van een tankpas.

Een fiets van de zaak: steeds meer in opkomst

Waar steeds meer mensen kritisch kijken naar de kosten van een leaseauto van de zaak, is de leasefiets juist steeds verder in opkomst. Dat komt waarschijnlijk door de nieuwe regeling die op dit gebied is ingegaan, die qua structuur gelijk is aan die van de auto van de zaak. Er wordt een percentage van de aankoopprijs, 7%, opgeteld bij je inkomen, en hier betaal je belasting over. Dit bedrag ligt gemiddeld zo rond de 5 euro per maand voor een stads e-bike, want ja, ook die kun je op deze manier leasen. Een e-bike leasen is populair, omdat de aanschafprijs van deze fietsen vrij hoog ligt. Daarnaast vormen zij door hun snelheid en gemak voor veel mensen een goed alternatief voor de auto. Zeker voor werknemers die net iets te ver van hun werk vandaan wonen om op een normale fiets te stappen, is de e-bike een uitkomst. Geen files meer, en bijna net zo snel op het werk, maar dan wel tegen veel lagere kosten. Juist voor deze groep mensen zal de (elektrische) fiets van de zaak steeds meer de voorkeur krijgen boven de auto van de zaak.

15% korting op een Acer Chromebook
De ChromeOS devices van Acer zijn de veiligste oplossing op werkgebied. Profiteer nu via De Zaak met de kortingscode DEZAAK15 van 15% korting op je nieuwe Acer Chromebook.
Nieuw personeel werven?
Talent is schaarser dan ooit, het aanbod in vacatures verschuift en werving en selectie vindt steeds vaker op afstand plaats. Lees deze 5 redenen waarom werkgevers waardevolle kandidaten verliezen tijdens het recruitmentproces én tips hoe je dit kunt voorkomen.
Lees ook…
i.s.m.
Vastgoed is een belegging voor de langere termijn. Hiermee kan je goede rendementen behalen. De zeer lage hypotheekrente maakt de aankoop van vastgoed…
Als ondernemer heb je de keuze tussen zakelijke creditcard en een particuliere creditcard. In basis kun je er hetzelfde mee, maar toch zijn er…
i.s.m.
Steeds meer webshops en fysieke winkels accepteren cryptovaluta als betaalmiddel. Is het interessant voor jouw onderneming? In dit artikel geven we…