Waar consumenten al gewend zijn om jaarlijks een nieuwe energieleverancier te regelen en zo veel geld te besparen, zijn ondernemers hier veelal meer terughoudend in. Omdat ze bijvoorbeeld tevreden zijn over hun zakelijke energieleverancier, blijven ze liever loyaal. Loyaal blijven én niet teveel betalen gaat prima samen mits je het op de juiste manier doet.

Loyaliteit werkt twee kanten op

Wie loyaal is naar zijn zakelijke energieleverancier wil uiteraard ook dat de leverancier loyaal naar hem is. Met andere woorden: jij kiest ervoor om niet over te stappen naar een andere energieleverancier, dan verdien je ook een voordelige prijs.

In de meest ideale situatie heb je een zakelijk energiecontract voor een bepaalde tijd bij je energieleverancier en krijg je aan het einde van de looptijd automatisch een scherp verlengingsaanbod. Jammer genoeg werkt dit lang niet altijd zo. Als je zelf niet alert bent en  je geen nieuw zakelijk energiecontract aanvraagt, dan gaan je actietarieven meestal over op dure variabele verlengingstarieven. Gelukkig heb je als kleinverbruiker van energie dan wel een zakelijk energiecontract voor onbepaalde tijd en met een opzegtermijn van 30 dagen. Dit betekent dat je het energiecontract ieder moment kunt opzeggen en alsnog via een andere manier kunt aanvragen zonder dat er kosten aan verbonden zitten.  

Verlengingsaanbod via een zakelijke energievergelijker

Via een online zakelijke energievergelijker kun je loyaal blijven en toch een voordelig tarief voor je gas en stroom betalen. Ten eerste bieden energieleveranciers via zo’n vergelijker hun scherpste zakelijke energietarieven. Vvia een zakelijke energievergelijker heb je gegarandeerd de scherpste tarieven, bij je huidige zakelijke energieleverancier of bij een andere leverancier. Een simpele manier voor kostenbesparing dus.

Zo werkt het vaak ook voor een verlengingsaanbod, dat veel energieleveranciers eveneens aanbieden via een online vergelijker. Zo’n verlengingsaanbod zorgt voor een win-win situatie: jij blijft een scherp energietarief betalen en je blijft loyaal waardoor je energieleverancier ook tevreden is!

Daarnaast heb je via een online vergelijker de mogelijkheid om levenslang voordelige zakelijke energietarieven te betalen. Je krijgt namelijk vanzelf een seintje als je energiecontract op korte termijn eindigt en het weer tijd is om een nieuwe te regelen. Zo betaal je na afloop van je contract niet de hoge variabele verlengingstarieven voor je gas en stroom, maar altijd lage tarieven.

Toch een andere energieleverancier?

Uiteraard is overstappen naar een andere zakelijke energieleverancier ook een optie. Via een vergelijker gelden voor nieuwe klanten voordelige actietarieven en een hoge welkomstkorting is ook geen uitzondering. Welk aanbod voor jouw bedrijfssituatie het meest gunstig is, ontdek je snel genoeg door zakelijke energie te vergelijken. Als jouw zakelijke energieleverancier een verlengingsaanbod via energievergelijkers aanbiedt, dan staat deze automatisch tussen het aanbod van de andere energieleveranciers. Zo zie je in één oogopslag wat voor jou het voordeligste aanbod is en of loyaal blijven loont.

.
Beleggen in vastgoed is inflatiebestendig. Stijgt de inflatie? Dan stijgt ook de huur en dus het directe rendement. Benieuwd wat jouw opties zijn?
Financiering zonder businessplan of papierwinkel?
Wil je investeren of juist tekorten oplossen? Bereken online binnen 15 minuten wat je financieringsopties zijn en tegen welke voorwaarden. Simpel, snel en zonder gedoe.
Lees ook…
Als je wilt groeien met je bedrijf, vraagt dat ook om investeringen. Maar hoe beperk je de risico’s als je een investering wilt doen? Lees hieronder 5…
Hoe dan ook, waar dan ook en wanneer dan ook geld verdienen zonder dat je daar iets voor hoeft te doen. Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar toch…
In tijden dat het goed gaat, kan het lonen om een deel van je opgebouwde vermogen apart te zetten. Dit kan op een spaarrekening (de rente stijgt immers…