Bent u als mkb'er op zoek naar geld om uw onderneming te laten groeien? Heeft u extra werkkapitaal nodig of onderzoekt u de mogelijkheid tot herfinanciering? En heeft u daar een goed doortimmerd businessplan voor? Dan komt u in aanmerking voor een lening van het MKB Impulsfonds.

Sommige ondernemers willen of kunnen op dit moment niet terecht bij banken of bij alternatieve financierders. Daar is de lening van het MKB Impulsfonds voor bedoeld. Ondernemers komen in aanmerking indien ze voldoen aan de volgende punten:

  • De onderneming bestaat minimaal twee jaar;
  • Er zijn drie vaste medewerkers in dienst;
  • De bedrijfsomzet bedraagt minimaal 600.000 euro;
  • Na aftrek van belastingen is de firma winstgevend;
  • Er ligt een doortimmerd bedrijfsplan klaar.

Quirijn Haak is CEO van het Rotterdamse NEOS Business Finance, dat als kredietbeoordelaar en portefeuillemanager optreedt in het Impulsfonds. “We zijn blij dat het Pensioenfonds niet alleen wilde praten, maar ook echt wat wil doen om bedrijven van leningen te kunnen voorzien”, zegt Haak. “Lenen is een uitdaging die leeft bij heel veel mkb-bedrijven. Bij banken lukt het vaak niet. Bij het Impulsfonds liggen de rentes (8-12 procent) iets hoger, maar dan heeft het bedrijf verder ook geen last van externe bemoeienis als die lening eenmaal binnen is.”

Geen Sinterklaasfonds

Voor welke bedrijven is een lening bij het MKB Impulsfonds geschikt? “Alle bedrijven met groeiplannen en een goed businessplan kunnen hiervoor aankloppen”, zegt Haak. “We zien tot nu toe vooral bedrijven die goed uit de crisis gekomen zijn. Bedrijven die op tijd hebben gezien dat ze harder moeten werken om te overleven in hun branche en die bezig zijn met hun internetmodel. We kijken streng naar hun bedrijfsplan en de onderneming moet wel gewoon rente betalen. Het is immers geen Sinterklaasfonds. Gelukkig zien we een gezonde aanwas en we zijn pas net begonnen!”

Het gaat om leningen tussen de 250.000 en 1 miljoen euro. Aanvragen verlopen altijd via een bedrijfsadviseur of accountant. De eerste 40 miljoen euro aan investeringen worden ingelegd door het Pensioenfonds Detailhandel. Eind 2015 hoopt het MKB Impulsfonds meerdere pensioenfondsen te laten investeren.

De Zaak Magazine is terug
Ter ere van ons 30 jarig jubileum brengen we het vertrouwde De Zaak Magazine weer tot leven, mits 2000 ondernemers zich aanmelden. Doe jij ook mee?
Zakelijke autoverzekering
Uitgebreide dekking, een uitstekende service en extra exclusieve collectieve korting via De Zaak. Benieuwd hoeveel jij kan besparen?
Lees ook…
Je kunt wettelijke rente in rekening brengen als een klant niet op tijd betaalt. Dat geldt als dit een zakelijke klant is, maar ook als het een…
Het blijft voor ondernemers soms moeilijk om externe financiering te regelen. Hoe krijg je toch de financiering rond die je voor ogen hebt? Hoe…
Hoe dan ook, waar dan ook en wanneer dan ook geld verdienen zonder dat je daar iets voor hoeft te doen. Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar toch…