De BBMKB - bestemd voor kleine bedrijven en starters die financiering nodig hebben - wordt steeds toegankelijker. De overheid staat borg voor een groter deel van het gevraagde krediet.

Wat is de BBMKB-regeling?
Als de bank uw bedrijf geen krediet of lening wil verstrekken omdat het risico te groot wordt geacht, kan de BBMKB-regeling (Besluit Borgstelling MKB-krediet) uitkomst bieden. De overheid – in dit geval het ministerie van Economische Zaken – stelt zich dan borg voor een deel van het aangevraagde krediet.

BBMKB-regeling flink uitgebreid

Overheid garant voor 80%

De overheid staat bij kredieten tot € 250.000 voortaan garant voor 80% van het geleende bedrag. Bij hogere kredieten is dat, zoals voorheen, 50%.

 

Deze bedragen en percentages gelden voortaan ook voor starters.  

Borgstelling € 1,5 miljoen

Eerder werd het bedrag waarvoor borgstelling kan worden aangevraagd al verhoogd van € 1 miljoen naar € 1,5 miljoen.

Bedrijven tot 250 werknemers

De regeling
geldt voor bedrijven met maximaal 250 werknemers.

Hoe vraag ik dit aan?
U zegt tegen de bank waarvan u geld wilt lenen, dat u van de regeling gebruik wilt maken. De bank beslist dan of u voor een borgstellingskrediet in aanmerking komt en doet de aanvraag.

Als er een krediet wordt afgesloten, dan betaalt de bank – afhankelijk van de looptijd – eenmalig een provisie van tussen de 2,0 en 3,6% aan Economische Zaken.

Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Ook praktische tips in je mailbox?

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste artikelen, gratis whitepapers en handige tips en tricks voor ondernemers.
Lees hier ons Privacy statement

Lees ook…