Particuliere autokoper haakt af
ING Economisch Bureau verwacht dat de autoverkopen in 2012 met bijna 15% dalen. Dit komt vooral doordat de particuliere koper afhaakt door de stijgende kosten voor het gebruik van auto's en de aangekondigde afschaffing van de onbelaste kilometervergoeding.

Particulieren nog maar 1/3e markt nieuwe auto’s
Cijfers met betrekking tot registraties van nieuwe personenauto’s laten zien dat de particuliere markt gedurende de 1e helft van 2012 met 15,5% daalde ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Toen waren particuliere kopers nog goed voor ruim 43% van de markt. Hun aandeel is nu gedaald tot 36%. In 2010 lag dit percentage nog op 48%.

Lees meer in:
Particuliere autokoper haakt af (pdf) »

Kosten automobiliteit steeds hoger
De dalende particuliere vraag in automotive lijkt vooral samen te hangen met steeds hogere kosten voor automobiliteit. De afgelopen jaren hadden particulieren al te maken met forse stijgingen van onder meer de motorrijtuigenbelasting (MRB) en brandstofprijzen.

Ook de in het Kunduz-akkoord aangekondigde afschaffing van de onbelaste kilometervergoeding zal leiden tot hogere lasten.

Eigenaren van zeer zuinige auto’s moeten daarnaast ook nog rekening houden met het al eerder aangekondigde einde van de vrijstelling van MRB in 2014.

Lees ook:
Afschaffing onbelaste reiskosten: overgangsrecht auto en OV »
Begroting voor 2013 hakt er flink in bij autorijders »
BPM: wat is het en wanneer moet u het betalen »
Bereken uw motorrijtuigenbelasting »

.
Beleggen in vastgoed is een langetermijnbelegging. Benieuwd wat jouw opties zijn? Lees meer in de brochure. Prognose gemiddeld jaarrendement over 7 jaar: 8,1%.
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Gratis e-magazine: Elektrische mobiliteit
Waarom is elektrificering van je wagenpark belangrijk? Waar begin je mee als je je medewerkers (en klanten) hierin wilt faciliteren? En wat zijn de ervaringen van elektrische rijders tot nu toe?