Als uw leverancier besluit om uw betalingstermijn in te perken, kunt u daar niets aan veranderen. In tegenstelling tot wat veel ondernemers denken, is leverancierskrediet een service en geen recht.

Veel ondernemers gaan er vanuit dat leverancierskrediet (bijvoorbeeld een betalingstermijn van 60 dagen) een verworven recht is. Niets is echt minder waar.

Leverancierskrediet is een service, waarbij de verstandhouding tussen afnemer en leverancier bepaalt hoe ermee wordt omgegaan. Hierbij gaat het natuurlijk vooral om de snelheid waarmee afnemers hun rekening betalen. Als zij dit steeds keurig op tijd doen, is er niets aan de hand.
Ondernemers die echter stelselmatig te laat zijn met betalen, kunnen er niets tegen doen als een leverancier eenzijdig bepaalt dat de betalingstermijn wordt teruggedraaid naar bijvoorbeeld 14 dagen.  

Klanten op de hoogte brengen
Natuurlijk doen leveranciers er verstandig aan om hun klanten van tevoren op de hoogte te brengen van het inperken van de betalingstermijn, of dat zij dit overwegen. Afnemers die hier niet mee akkoord gaan, zijn gedwongen om hun producten ergens anders te betrekken.
 

Heeft u juridische ondersteuning nodig?

De achterban van De Zaak kunnen via www.dezaak.nl/juridisch-advies vrijblijvend 4 verschillende juristen vergelijken.

Of bel met een van de adviseurs van De Zaak via 085 – 079 7050

 

 

 

 

 

 

.
Beleggen in vastgoed is een langetermijnbelegging. Benieuwd wat jouw opties zijn? Lees meer in de brochure. Prognose gemiddeld jaarrendement over 7 jaar: 8,1%.
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Ontvang kortingscode gratis tankpas
Weg met alle reisbonnetjes en ingewikkelde btw-terugvorderingen. Met een zakelijke tankpas ontvang je één overzichtelijke factuur met alle gemaakte kosten. Probeer gratis uit!
Lees hier ons Privacy statement