In Nederland is de creditcard lang niet zo populair als in in Verenigde Staten maar de kaart wint langzamerhand aan populariteit. Een creditcard is bijna onmisbaar voor mensen die weleens naar het buitenland reizen of online aankopen doen.

Zakelijke creditcard vs. particuliere creditcard

Een zakelijke creditcard heeft ongeveer dezelfde voordelen als een reguliere creditcard. De kaart is handig voor kleine en grote bedrijven maar ook voor ZZP’ers.
 

Ondernemers kunnen met een creditcard eenvoudig:

  • online advertenties betalen via Google, Facebook of Instagram
  • dure aankopen doen zoals een laptop of meubilair voor het kantoor
  • vluchten en hotels boeken
  • betalen in het buitenland

Het belangrijkste verschil met een particuliere creditcard is dat er met een zakelijke creditcard geen optie is om gespreid terug te betalen. De rekening moet altijd betaald worden aan het eind van de maand.

 

Wijziging wetgeving ICS

Ondernemers gebruiken vaak een particuliere creditcard voor hun bedrijf. Echter mag na 1 juli 2020 een particuliere creditcard van ICS (Visa en Mastercard) niet meer gebruikt worden voor je bedrijf of beroep. Op die manier willen ze witwassen en financiering van terrorisme tegengaan. Bij American Express mag dit al langer niet. De creditcardmaatschappij mag de creditcard blokkeren op het moment dat de particuliere kaart toch voor een beroep of bedrijf wordt gebruikt.

Een zakelijke creditcard is vaak duurder dan een particuliere pas, maar er zijn ook een aantal voordelen. De belangrijkste voordelen van een zakelijke creditcard bespreken we hieronder. Kijk welke zakelijke creditcard het beste past bij je bedrijf door middel van het vergelijken van creditcards.

Gescheiden overzicht van zakelijke en privé transacties

Een zakelijke creditcard zorgt voor een eenvoudig overzicht van alle zakelijke transacties. Zo kunnen uitgaven eenvoudig worden geanalyseerd, gerapporteerd en geëxporteerd. Bovendien worden automatisch alle privé en zakelijke uitgaven van elkaar gescheiden. Het gescheiden overzicht scheelt veel tijd in de belastingaangifte en administratie. De belastingaangifte gaat namelijk een stuk sneller als je privé uitgaven niet in het overzicht staan.

Meerdere passen en bestedingslimiet per pas

Met een zakelijke creditcard is er een mogelijkheid tot het aanvragen van meerdere passen voor medewerkers. Zo komt er geen privé creditcard van de baas aan te pas om aankopen te doen. Daarnaast is het ook vaak mogelijk om een bestedingslimiet in te stellen per kaart. Zo kan voor de office manager een ander limiet ingesteld worden dan voor de marketing manager.

Aanvullende verzekeringen

Net als bij de reguliere creditcard komt een zakelijke creditcard ook vaak met aanvullende verzekeringen zoals de aankoopverzekering. Bij de meeste creditcards zijn aankopen verzekerd tegen diefstal, vermissing en beschadiging voor een bepaalde periode, bijvoorbeeld 90 of 180 dagen. Daarnaast zijn reizen die geboekt zijn met de creditcard ook vaak verzekerd voor een vertraagde vlucht of bagage die is kwijt geraakt. Handig voor als je op zakenreis gaat.

Voorwaarden

Om een zakelijke creditcard aan te vragen worden er een aantal voorwaarden gesteld door de creditcardmaatschappij. Zo moet je bedrijf minimaal 1 jaar geregistreerd bij de KvK en mag er geen sprake zijn van een negatieve BKR-notering. Creditcardmaatschappijen kunnen ook nog aanvullende eisen stellen zoals een inkomenseis of het kunnen overleggen van jaarcijfers.

Tip! Essentiële (of handige) ondernemerszaken: Bedrijfsverzekeringen (zoals bijvoorbeeld een beroepsaansprakelijkheidsverzekering), een boekhouder of belastingadviseur die je helpt met jouw administratie en/of belastingaangiftes, incassobureau inschakelen voor je openstaande facturen, een professionele website laten maken of een gratis tankpas via De Zaak afsluiten.

Pensioen Scan 2022
Bouw jij al op een slimme manier je pensioen op? Check nu in 2 minuten welke van de 8 pensioenopties voor jou een zorgeloze oude dag oplevert, met maximaal rendement én inzet van al je belastingvoordeel.
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Gratis e-magazine: Elektrische mobiliteit
Waarom is elektrificering van je wagenpark belangrijk? Waar begin je mee als je je medewerkers (en klanten) hierin wilt faciliteren? En wat zijn de ervaringen van elektrische rijders tot nu toe?
Lees ook…
Het is een misverstand dat een AOV altijd duur is. Wat een arbeidsongeschiktheidsverzekering precies kost, hangt volledig af van jouw situatie en de…
Vastgoed is een belegging voor de langere termijn. Hiermee kan je goede rendementen behalen. De zeer lage hypotheekrente maakt de aankoop van vastgoed…
Wanneer je een bedrijf gaat kopen of verkopen krijg je te maken met goodwill. Wat is goodwill precies? Aandachtspunten voor…