17 september 2012
Op Prinsjesdag worden de Miljoenennota en het Belastingplan 2013 gepresenteerd. Welke plannen zijn er gemaakt en wat zijn - voor zover dat valt in te schatten - de gevolgen voor u? U ziet het in dit overzicht.

Maatregelen Prinsjesdag
Tijdens Prinsjesdag zijn de Miljoenennota en de Rijksbegroting voor 2013 gepresenteerd. In dit overzicht ziet u de belangrijkste maatregelen. Waarbij aangetekend: vanwege de verkiezingen is soms nog onbekend of ze worden ingevoerd »

Prinsjesdagstukken
Op zoek naar de Miljoenennota of het Belastingplan 2013? Ze staan hier »

Prinsjesdag 2012: Mosterd na de maaltijd?
Prinsjesdag lijkt dit jaar niet meer dan een symbolische dag te worden. De begroting voor volgend jaar wordt gepresenteerd, maar die is opgesteld door een demissionair kabinet dat bij de verkiezingen geen meerderheid behaalde. Dat betekent dat in de nieuwe Kamersamenstelling veel onderdelen sneuvelen. Lees verder »

De gevolgen van de verkiezingen voor zakelijke rijders
De spectaculaire uitslag van de verkiezingen maakt glashelder dat VVD en PvdA zeer waarschijnlijk in een coalitie komen. Gek genoeg maakt dat de toekomst van allerlei onderwerpen op het gebied van de mobiliteit juist extra onduidelijk. Toch is aan de hand van de nieuwe zetelverhoudingen in de Tweede Kamer (en de partijprogramma’s) nu al aardig te zien wat er in het vat zit. Lees verder »

Begroting voor 2013 hakt er flink in bij autorijders
Eerder dit jaar schreven we al over de plannen op het gebied van vervoer. Alle autorijders zouden vanaf volgend jaar stevig moeten bijdragen aan het oplossen van het begrotingstekort. En zakelijke rijders meer dan privérijders. Waar zit de pijn precies? Lees verder »

Wat hebben de politieke partijen ondernemers te bieden?
Een kleine stap terug in de tijd: een overzicht met de belangrijkste punten uit de programma’s van de 7 grootste partijen, inclusief de doorrekening door het Centraal Planbureau. Lees verder »

Helft MKB stemt VVD, meerderheid vóór Europa
Van de politieke partijen is de VVD verreweg het populairst in het MKB, zo blijkt uit een recente poll van De Zaak. Wel staan ze massaal achter de Europese Unie en zijn ze in meerderheid voor vergroening. Lees verder »

Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Lees ook…