Categorieën

Veel ondernemers zijn vaak op weg. Met een personenauto of bestelwagen. Die zakelijke auto is onmisbaar voor je bedrijf en je moet er niet aan denken dat je een tijdje zonder zit. Bijvoorbeeld omdat je schade hebt. In dit artikel geven we je tips om autoschade zo veel mogelijk te voorkomen.

Inhoudsopgave

Tip 1: Laat je niet afleiden door je mobiele telefoon

We begrijpen dat je tijdens het rijden nog steeds aan het werk bent en collega’s of klanten je proberen te bereiken. Toch is het nooit verstandig om een telefoontje of berichtje te beantwoorden tijdens het rijden.

Uiteraard kun je dit handsfree doen, maar ook dit vergroot de kans op een ongeluk. Een telefoongesprek leidt altijd af en dit geldt zeker in het verkeer. Wil je het risico op schade zo klein mogelijk maken? Gebruik je telefoon dan niet tijdens het rijden en zet je auto bij een telefoontje aan de kant.

Tip: Bespaar gemiddeld €150- €350 per jaar op je autoverzekering, met de exclusieve korting van De Zaak. Zowel voor personenauto’s, bestelbussen als voor je hele wagenpark. Bereken direct jouw besparing.

Tip 2: Hou je navigatiesysteem simpel

Rijden met navigatie is een afleidende factor. Kies daarom voor een simpel navigatiesysteem zonder onnodige geluiden, symbolen en informatie.

Zorg ervoor dat je de navigatie goed begrijpt en dat het systeem tijdens het rijden niet voor onduidelijkheden zorgt. Op die manier behoud je goed zicht en is het duidelijk wanneer je bijvoorbeeld een afslag moet nemen, waardoor je zekerder kunt rijden. Dit helpt bij het voorkomen van ongelukken.

Tip 3: Kijk vooruit

Deze tip leer je al tijdens je rijlessen, maar het kan zijn dat je die al een hele tijd geleden hebt gehad. Daarom herhalen we het nog een keer: zorg ervoor dat je altijd goed vooruit kijkt.

Wanneer je dit doet, kun je op tijd anticiperen tijdens het rijden. Zorg ervoor dat je tijdig afremt, inhaalt, in- en uitvoegt, optrekt, terugschakelt en voorsorteert.

Door zo te rijden kun je je voorbereiden op de acties van anderen en kun je sneller ingrijpen in het geval van gevaarlijke situaties op de weg.

Tip 4: Voorkom diefstal

Inbraak kan ook schade aan je auto veroorzaken. Soms heb je waardevolle spullen in de auto liggen, zoals een telefoon, laptop of portemonnee. Uiteraard kun je ze het best meenemen, maar soms is het handiger om ze in de auto te laten liggen.

Wanneer je de spullen in het zich laat liggen, is de kans op diefstal een stuk groter. Zorg er dus voor dat je de auto of bestelbus goed op slot doet en dat alle waardevolle spullen goed zijn opgeborgen,

Let ook goed op de plek waar de auto staat. Parkeer je hem langs de weg? Dan is de kans groter dat je met diefstal te maken krijgt dan wanneer je hem in een beveiligde parkeergarage parkeert. Zoek dus altijd eerst naar een parkeergarage.

Tip 5: Onderhoud je auto goed

Een moderne auto geeft vaak zelf aan wanneer onderhoud nodig is. Negeer deze signalen niet en zorg ervoor dat je jouw auto op tijd naar de garage brengt.

Op die manier voorkom je dat je pech krijgt of dat je een ongeval krijgt door slecht onderhoud. Sla servicebeurten ook zeker niet over. Je kunt ook zelf dingen doen, zoals het controleren van de bandenspanning en het checken van de verlichting.

Tot slot: kies een zakelijke autoverzekering die bij je past

Soms is autoschade niet te vermijden. Er zijn immers factoren waar je geen invloed op hebt, zoals vandalisme, extreem weer of een andere bestuurder die een fout maakt.

Mocht je toch schade oplopen, dan is het belangrijk dat je goed verzekerd bent en dat je bij een verzekeraar zit die weet wat hij moet doen. Zorg er dus voor dat je goed verzekerd bent, zodat je bij eventuele schade aan jouw voertuig niet in de problemen komt.

Nieuwsgiering hoeveel jij kan besparen op je autoverzekering? Bereken jouw premie, inclusief korting.

Logo, company name

Allianz, partner van De Zaak

Allianz Group is een wereldleider in verzekeringen en financiële dienstverlening. Met ruim 85 miljoen klanten in meer dan 70 landen en meer dan 140.000 medewerkers. Ons doel is de meest betrouwbare financiële dienstverlener te zijn. We helpen onze klanten de juiste keuzes te maken. Zodat ze hun leven kunnen inrichten zoals ze dat zelf willen. We moedigen iedereen aan om zijn ambities te realiseren en niet bang te zijn om een stap verder te gaan. Allianz is the home for those who dare.

Bekijk alle artikelen van Allianz>

Lees ook…
i.s.m.
Een ongeval zit in een klein hoekje, ook als je met de auto in het buitenland bent voor werk of privé. Wanneer je schade oploopt in Nederland, weten…
Waarom is een AOV, oftewel een arbeidsongeschiktheidsverzekering, eigenlijk nodig? Ook ondernemer Jacqueline vroeg zichzelf dit af. Tot het moment dat…
Het is een misverstand dat een AOV altijd duur is. Wat een arbeidsongeschiktheidsverzekering precies kost, hangt volledig af van jouw situatie en de…