Categorieën

Je wilt graag de juiste verzekeringen afsluiten voor jouw bedrijf. Helaas is een fout snel gemaakt is en kunnen de kosten voor je bedrijf hoog uitpakken als je aansprakelijk wordt gesteld.

Inhoudsopgave

 Veel zelfstandig ondernemers zien door de bomen het bos niet meer in het aanbod van verzekeringen. Hoe kies je de juiste beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor jouw bedrijf? En welke kosten zijn hiermee gemoeid?

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering zzp vergelijken met bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering worden vaak door elkaar gehaald. Beide verzekeringen kunnen voor jouw bedrijf belangrijk zijn. Mogelijk zijn ze zelfs wettelijk verplicht. Het type schade dat deze aansprakelijkheidsverzekeringen dekken is echter verschillend. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt de schade van aan een persoon (= letselschade) of aan de spullen van een ander. De beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt de financiële schade ontstaan door een beroepsfout of het geven van verkeerd advies.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering zzp vergelijken bij verschillende verzekeraars

Er zijn veel verschillende verzekeraars op de markt, die een beroepsaansprakelijkheidsverzekering vergelijken aanbieden. Je kan hierbij denken aan de grote bekende verzekeringsmaatschappijen en banken. Ook zijn er kleinere verzekeringsmaatschappijen, die minder naamsbekendheid hebben. Het is best lastig als zzp’er de juiste keuze te maken uit dit brede aanbod.

 • Inlooprisico
  De basisdekking van de verschillende beroepsverzekeringen is over het algemeen redelijk gelijk. Een belangrijk verschil kan zich voordoen op het gebied van het inlooprisico. Dit gaat om zaken die ontstaan zijn voor het afsluiten van de verzekering. Sommige polissen dekken deze schade af, bij anderen is dit niet het geval.

 • Vermogensschade
  Ook ten aanzien van vermogensschade ontstaan door een beroepsfout bestaan belangrijke verschillen. Het belang om dit risico af te dekken verschilt sterk per sector. Verzekeraars verschillen in de afspraken over de afhandelingstermijn van een melding. In de polisvoorwaarden kun je vaak de nodige informatie vinden over de maximale termijnen in het afhandelingsproces.

 • Schade melden
  Een ander onderscheid tussen verzekeraars zit hem in de laagdrempeligheid, waarmee je schade kan melden. Als zich een incident voordoet, is het prettig wanneer je zo eenvoudig mogelijk een melding kan doen. Als zzp’er wil je graag zonder veel inspanningen een goede afhandeling van de situatie. Dit kan jou een hoop tijd schelen. Daarnaast leidt een voorspoedige afhandeling vaak tot zo min mogelijk reputatieschade. Helaas is het zo dat een beroepsfout ook veel met het vertrouwen van je klant doet. Het is heel belangrijk dat de afhandeling soepel verloopt. Hiermee laat je als bedrijf zien je verantwoordelijkheid te nemen. Veel klanten waarderen dit enorm! Een goede beroepsaansprakelijkheidsverzekering kent dus een laagdrempelige melding van incidenten, bijvoorbeeld middels het invullen van een beknopt formulier op hun website.

 • Eigen risico
  Tot slot kan het eigen risico verschillen per verzekeraar. Daarnaast kun je hier vaak bij het afsluiten van de polis keuzes in maken. Het eigen risico kan minimaal zijn tot een veel hoger bedrag. Bij het afsluiten van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is het dus ook van belang naar deze factor goed te kijken. Je kan hierin allerlei keuzes maken afhankelijk van wat het beste bij jouw situatie aansluit.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering zzp vergelijken of bij je huidige verzekeraar?

Vaak is het aantrekkelijk om zoveel mogelijk van je verzekeringen bij één partij onder te brengen. Ten eerste is het overzichtelijk. Wanneer er een situatie waarin overleg met je verzekeraar nodig is, werkt het prettig als je te maken hebt met een vaste partij. Ook heeft het vaak een financieel voordeel om zoveel mogelijk verzekeringen onder te brengen bij een vaste partij. Veel verzekeraars bieden hun klanten in dit geval een pakketkorting.

Lees ook…
i.s.m.
Veel ondernemers zijn vaak op weg. Met een personenauto of bestelwagen. Die zakelijke auto is onmisbaar voor je bedrijf en je moet er niet aan denken…
Je bent ondernemer en jouw organisatie groeit als kool. Je hebt al een aantal medewerkers op de loonlijst en misschien ben je alweer op zoek naar…
Het is een misverstand dat een AOV altijd duur is. Wat een arbeidsongeschiktheidsverzekering precies kost, hangt volledig af van jouw situatie en de…