Categorieën

In samenwerking met
Wist je dat arbeidsongeschiktheid een van de grootste risico’s is voor je bedrijf? Dit terwijl je als ondernemer juist koste wat het kost uitval wil voorkomen. Want als jij niet kunt werken, heeft dit veel impact op zowel jou als je onderneming. Het is misschien een cliché, maar voorkomen is beter dan genezen. Met deze 3 tips helpen wij je vitaal te blijven ondernemen.

Inhoudsopgave

Tip 1: zorg voor een gezonde werk-privébalans

Bij een goede werk-privébalans is je werk afgestemd op je privéleven en andersom. Er is dus balans. Bij een verstoorde balans ben je een stuk minder productief en maak je sneller fouten. Je merkt dat je je thuis sneller irriteert en de kans op overspannenheid of een burn-out neemt toe. 

Merk je dat de balans verstoord is? Dan kan dit helpen om hem te herstellen:

  • Besteed je huishouden uit (win tijd en ervaar rust door een schone en opgeruimde omgeving).
  • Zorg voor een goede nachtrust (slaap minimaal 7-8 uur per nacht).
  • Besteed je vrije tijd echt aan jezelf en je gezin (besteed je energie aan dingen waar je energie van krijgt, zo laad je weer op).
  • Maak je hoofd leeg (sport, lees een boek, doe iets om je gedachten te verleggen van je werk).
  • Pak rustmomenten wanneer je ze nodig hebt (neem de tijd om te rusten wanneer je te veel stress ervaart).

Tip: Ben jij op zoek naar een AOV met de beste voorwaarden en prijs? Start 100% vrijblijvend de AOV-premieberekening

Tip 2: zorg voor voldoende beweging

Nee, je hebt het niet te druk om te bewegen! Als je haren overeind gaan staan van deze uitspraak, dan ben je waarschijnlijk juist een persoon voor wie dit extra belangrijk is. We weten als geen ander hoe druk je kunt zijn als ondernemer, maar bewegen is essentieel. Te druk? Pak het eens zo aan:

  • Telefoontje? Combineer het met een wandeling. 
  • Deadlines? Las een pauze in en ga een rondje hardlopen. Of stap op de crosstrainer. Je bent daarna meteen productiever, waardoor je met een uurtje minder toch die deadline haalt.
  • Veel achter de laptop? Investeer in een fietsbureau. Bewegen tijdens het werken, helpt bij je concentratie.

Tip 3: kies een arbeidsongeschiktheidsverzekering die investeert in het voorkomen van uitval

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) zorgt voor een financieel vangnet. Daarnaast is het belangrijk om voor een AOV te kiezen waarbij aandacht wordt besteed aan het voorkomen van arbeidsongeschiktheid. Want goed zorgen voor je onderneming, begint bij goed zorgen voor jezelf. 

Nieuwsgierig geworden hoe jij je financiële vangnet kan regelen? Bereken en vergelijk je AOV-premie en krijg direct inzicht in jouw mogelijkheden.

asr logo

a.s.r. verzekeringen, partner van De Zaak

a.s.r. verzekeringen is er voor jou! Naast de beste service bieden aan jou als ondernemer doen we er alles aan om mensen te verzekeren op een manier die bijdraagt aan een eerlijke en duurzame maatschappij. a.s.r. is meer dan een verzekeraar die geld uitkeert. Met onze arbeidsongeschiktheidsverzekeringen zijn we er namelijk niet alleen wanneer je uitvalt, maar helpen we je ook preventief om arbeidsongeschiktheid te voorkomen. Zo kan jij blijven doen waar je goed in bent: ondernemen!

Bekijk alle artikelen van a.s.r. verzekeringen >

Lees ook…
Wie zich voor het eerst gaat verdiepen in kredietverzekeringen en factoring loopt waarschijnlijk tegen een muur aan. Bij beide gaat het namelijk om het…
Een arbeidsongeschiktheidsverzekering biedt financiële zekerheid bij arbeidsongeschiktheid. Maar een AOV bij a.s.r. is veel meer dan dat. Lees…
i.s.m.
Als ondernemer is het belangrijk om goed op de kosten te letten. Dat geldt ook voor een zakelijke autoverzekering. Je wilt een voordelige verzekering,…