Categorieën

Je bestelauto is onmisbaar voor flink wat zakelijke activiteiten. Dus is het wel zo prettig wanneer je hem altijd zorgeloos kunt gebruiken. Door een goede zakelijke autoverzekering af te sluiten voorkom je ongemak en financiële onzekerheid.

Inhoudsopgave

Wat is een bestelauto?

Een bestelauto is een motorrijtuig met een laadruimte of laadbak. Bedrijven gebruiken ze met name voor goederenvervoer. In de laadruimte mogen geen zitplaatsen aanwezig zijn. De belastingdienst noemt een bestelauto of bestelbus ook wel een auto met een ‘grijs kenteken’.

Tip: Bespaar gemiddeld €150 – €350 per jaar op je autoverzekering, met de exclusieve korting van De Zaak. Zowel voor personenauto’s, bestelbussen als voor je hele wagenpark. Bereken direct jouw besparing.

Zakelijke autoverzekering voor een bestelwagen

Heb je bestelauto een grijs kenteken? En staat je bestelauto in de boekhouding van je bedrijf? Dan kies je voor een bedrijfs­auto­verzekering of zakelijke bestelautoverzekering.

Het maximaal te beladen gewicht mag niet boven de 3500 kilo mag uitkomen. Is dit wel het geval? Dan ziet een verzekeraar je bestelwagen als een vrachtwagen. Zo’n zakelijke bestelautoverzekering is vergelijkbaar met een particuliere verzekering, al is er sprake van enkele verschillen waarop we in dit artikel zullen ingaan.

Waarop letten bij een bestelauto verzekeren?

Ga je je eigen bestelauto verzekeren? Dan zijn er 3 belangrijke factoren om rekening mee te houden.

  1. Basisverzekering kiezen. Alles begint bij de basisverzekering. Je hebt de keuze uit alleen WA, WA + beperkt casco dekking en WA + volledig casco dekking. Alleen WA dekt geen schade aan je eigen bestelwagen.

  2. Aanvullende dekkingen kiezen. Hiermee kies je voor extra verzekeringen bovenop je basisverzekering. Denk aan letselschade of juridische bijstand.

  3. Premie. De premie geeft aan hoeveel kosten je kwijt bent aan je bestelwagen verzekeren. De premie neemt toe naarmate je voor meer aanvullende verzekeringen kiest.

Welke aanvullende verzekeringen zijn er?

Bij een bestelauto verzekeren leidt de meest uitgebreide dekking vanzelfsprekend tot de hoogste premie. Er bestaan flink wat aanvullende verzekeringen om extra zekerheid in te bouwen. De belangrijkste voorbeelden:

  • Ongevallenverzekering voor inzittenden. Met deze verzekering krijg je een vast bedrag wanneer je als bestuurder of inzittende overlijdt of blijvend invalide wordt als gevolg van een ongeluk in de bestelwagen.

  • Schadeverzekering voor inzittenden. Deze verzekering dekt letselschade van de bestuurder en eventuele passagiers na een ongeluk bij zakelijke ritten.

  • Rechtsbijstandverzekering. Is er sprake van een juridisch conflict na een ongeluk? Dan krijg je dankzij deze verzekering juridische hulp.

  • Ladingverzekering. Schade aan, diefstal van of verlies van de lading? Dan vergoedt de ladingverzekering de kosten.

Stappenplan bedrijfsauto verzekeren

Een bestelautoverzekering afsluiten is zo gedaan. Je doet het aan de hand van de volgende stappen:

Stap 1: bestelautoverzekering vergelijken. Bekijk allereerst welke verzekeraars de scherpste premies aanbieden voor een verzekering van je bestelauto en wat de voorwaarden van de verzekering zijn.

Stap 2: kies een basisverzekering. WA, WA + beperkt casco of WA + volledig casco.

Stap 3: kies eventueel aanvullende verzekeringen. Bij het selecteren van aanvullende verzekeringen is het belangrijk om te bedenken hoe, waarvoor en hoe vaak je een bestelauto gebruikt.

Bestelautoverzekering aanvragen

Bij een ongeluk is het altijd fijn om terug te vallen op een bestelautoverzekering. Zo’n zakelijke autoverzekering afsluiten is dan ook zeker de moeite waard als een ondernemer.

De vergelijking maken tussen de drie basisdekkingen is de eerste stap. Daarna beslis je zelf of je voor een hoge premie gaat, zodat je extra goed bent verzekerd. Het is zelfs mogelijk dat je de kosten van je bedrijfsauto bij diefstal gedekt ziet.

Na een snelle berekening zie je binnen de kortste keren de opties voor verzekeringen en de bijkomende kosten. Wanneer je je bestelauto na het afsluiten zakelijk gebruikt, heb je niets te vrezen mocht er iets gebeuren.

Nieuwsgiering hoeveel jij kan besparen op je autoverzekering? Bereken jouw premie, inclusief korting.

Logo, company name

Allianz, partner van De Zaak

Allianz Group is een wereldleider in verzekeringen en financiële dienstverlening. Met ruim 85 miljoen klanten in meer dan 70 landen en meer dan 140.000 medewerkers. Ons doel is de meest betrouwbare financiële dienstverlener te zijn. We helpen onze klanten de juiste keuzes te maken. Zodat ze hun leven kunnen inrichten zoals ze dat zelf willen. We moedigen iedereen aan om zijn ambities te realiseren en niet bang te zijn om een stap verder te gaan. Allianz is the home for those who dare.

Bekijk alle artikelen van Allianz>

Lees ook…
Een gezonde werkomgeving geeft rust en heeft een positieve invloed op je mentale gezondheid, creativiteit en productiviteit. Als ondernemer heb je zelf…
Je bent ondernemer en jouw organisatie groeit als kool. Je hebt al een aantal medewerkers op de loonlijst en misschien ben je alweer op zoek naar…
De gevolgen van bedrijfsbrand gaan verder dan materiële schade. Je hele bedrijf kan komen stil te liggen. Een goede brandverzekering dekt veel meer…