Gedeeltelijk arbeidsongeschikte werknemer wil vakantiedagen opnemen. Daarnaast wil hij een paar uur vrij om zijn auto naar de garage te brengen.

Vraag van de maand

“Ik heb sinds een jaar een gedeeltelijk arbeidsongeschikte werknemer (50 %). Hij wil een week vakantie opnemen. Daarnaast heeft hij twee uur vrij gevraagd om zijn auto naar de garage te brengen. Wat moet ik aan vakantieuren afschrijven?”

Antwoord van de experts van MijnZaak

Wat de vakantiedagen betreft: sinds 1 januari 2012 bouwt een (gedeeltelijk) arbeidsongeschikte werknemer evenveel wettelijke vakantiedagen op als een gezonde werknemer. Gaat een (gedeeltelijk) arbeidsongeschikte werknemer op vakantie (na voorafgaande toestemming van de werkgever en geen bezwaar van de arbo-arts), dan moet je als werkgever volledige vakantiedagen afschrijven (bijvoorbeeld: de werknemer werkt feitelijk vier uur per dag en heeft een dienstverband voor acht uur? Dan schrijf je die acht uur af).”  

Toelichting: de werknemer bouwt immers ook volledig vakantiedagen op.
 

Uren opnemen voor bezoek aan garage

Wat de vraag betreft inzake het naar de garage brengen van de auto: als werkgever kan je van de werknemer vragen dit op een tijdstip te doen dat hij niet werkt. Hij is immers maar 50 % van de dag aanwezig?!

Zegt de werknemer dat er geen andere mogelijkheid is, dan kan je hem toestemming geven om die twee uur op te nemen. Vervolgens schrijf je twee uur af van zijn vakantietegoed.”

Heb óf wil jij personeel in dienst, maar zie jij als een berg op tegen alle administratieve taken en risico’s die daarbij komen kijken? Download de gratis whitepaper “Wat is payroll?” en ontdek alle voordelen van payroll.

Gratis whitepaper “Wat is payroll?”
Heb óf wil jij personeel in dienst, maar zie jij als een berg op tegen alle administratieve taken en risico’s die daarbij komen kijken? Dan kan payroll jou enorm helpen. Maar wat is payroll precies?
Please

Please, partner van De Zaak

Ondernemer worden is een keuze. Maar voel je je ook thuis in de rol van werkgever? De bijkomende taken en verantwoordelijkheden staan misschien ver van je vak af. Alle personeelszaken zelf doen is dan ook nergens voor nodig. Please is dé werkgeverspartner voor het MKB die jou door de uitdagende wereld van werkgeven navigeert. Met uitzenden, payroll, salarisadministratie, HR experts, digitale tools of een combinatie daarvan. Groei als werkgever én als ondernemer met een partner als Please. Samen vergroten we je werkgeverskracht, op de manier die past bij jou en je bedrijf.

Bekijk alle artikelen van Please>

Gratis whitepaper “Wat is payroll?”
Heb óf wil jij personeel in dienst, maar zie jij als een berg op tegen alle administratieve taken en risico’s die daarbij komen kijken? Dan kan payroll jou enorm helpen. Maar wat is payroll precies?
Lees ook…
De gevolgen van bedrijfsbrand gaan verder dan materiële schade. Je hele bedrijf kan komen stil te liggen. Een goede brandverzekering dekt veel meer…
Een gezonde werkomgeving geeft rust en heeft een positieve invloed op je mentale gezondheid, creativiteit en productiviteit. Als ondernemer heb je zelf…
Jarenlang kon je als werkgever afspraken maken met een zorgverzekeraar en jouw personeel korting bieden op hun collectieve basiszorgverzekering. Deze…