In samenwerking met
Moet jij steeds meer zakelijke kilometers afleggen met je auto waarin je ook privé rijdt? Of wil jij weten of je voertuig zakelijk goed verzekerd is? Of je nou een bedrijfsauto rijdt, een bestelauto voor de zaak, of een privéauto die je zakelijk gebruikt. Als ondernemer heb je mogelijk een zakelijke autoverzekering nodig.

Inhoudsopgave

Minimaal WA-verzekering

Volgens de wet heb je minimaal een WA-verzekering nodig. Maar misschien heb je wel speciale wensen als een casco dekking of alleen WA beperkt casco. In dit artikel delen we handige tips voor ondernemers die een zakelijke autoverzekering willen afsluiten, zonder specifiek een verzekeraar te noemen.

Tip: Bespaar gemiddeld €150 – €350 per jaar op je autoverzekering, met de exclusieve korting van De Zaak. Bereken direct jouw besparing en profiteer van onze aanbieding.

Wat is een zakelijke autoverzekering?

Heb jij een auto voor zakelijk gebruik? Dan sluit je zakelijke autoverzekering af. Dit kan bijvoorbeeld zijn wanneer je klanten bezoekt met je auto. Ook als je dezelfde auto zowel privé als zakelijk gebruikt, moet je de auto zakelijk verzekeren.

Bij een zakelijke autoverzekering is privégebruik meeverzekerd, andersom is dat niet het geval. Het is dus belangrijk om een zakelijke autoverzekering af te sluiten als je zakelijk gebruik maakt van een particuliere auto of rijdt in een bedrijfsauto of bestelauto.

Verschillende zakelijke autoverzekering vergelijken – 3 tips

1. Vergelijk premies

Een van de belangrijkste overwegingen bij het afsluiten van een zakelijke autoverzekering is de premie. Je wilt natuurlijk niet te veel betalen, dus het is goed om verschillende zakelijke autoverzekeringen met elkaar te vergelijken.

Let daarbij niet alleen op de basispremie, maar ook op de aanvullende verzekeringen die je kunt afsluiten.

Denk bijvoorbeeld aan een pechhulpdekking of een ongevallenverzekering voor inzittenden. Door premies en aanvullende verzekeringen goed te vergelijken, ontdek je hoe je je auto wilt verzekeren en kun je besparen op je zakelijke autoverzekering.

2. Kies de juiste basisverzekering

Er zijn verschillende basisverzekeringen voor zakelijke autoverzekeringen, namelijk WA, WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco.

De dekking en premie verschillen per type verzekering. Het is belangrijk om te bepalen welke basisverzekering het beste bij jouw situatie past.

Een WA-verzekering is de minimale dekking die wettelijk verplicht is, maar biedt beperkte dekking.

Een WA + Beperkt Casco of WA + Volledig Casco verzekering biedt meer dekking, maar is ook duurder.

Bepaal welke dekking het beste past bij jouw bedrijf en je auto zodat je goed verzekerd bent voor privé- en zakelijke schade.

3. Overweeg advies van een verzekeringsadviseur

Het vergelijken van zakelijke autoverzekeringen kan complex zijn, vooral als je niet bekend bent met de verschillende opties en voorwaarden. Het kan daarom nuttig zijn om advies in te winnen van een onafhankelijke verzekeringsadviseur.

Een verzekeringsadviseur kan je helpen bij het maken van de juiste keuze voor een zakelijke autoverzekering die past bij jouw situatie en behoeften. Ze kunnen je adviseren over dekkingen, premies en voorwaarden, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Online zakelijke autoverzekering afsluiten

Weet jij wat voor jou de beste zakelijke autoverzekering is? En wil je zelf eenvoudig jouw autoverzekering online afsluiten? Dat kan in slechts een paar stappen.

Gegevens invullen

Vul jouw beroep, postcode, kenteken, aantal schadevrije jaren en informatie over eventueel personeel in. Deze gegevens zijn nodig om een premieberekening te maken.

Basisdekking selecteren

Kies de gewenste basisdekking voor jouw zakelijke autoverzekering. Je kunt kiezen uit:

  • Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)
  • WA + Beperkt Casco
  • WA + Volledig Casco

     

Aanvullende dekkingen kiezen (optioneel)

Breid je verzekering uit met aanvullende dekkingen zoals: inzittendenverzekering, vervangend vervoer, pechhulp of een schadeverzekering tegen vandalisme.

Bedrijfs- en persoonlijke gegevens aanvullen

Vul de gegevens van jouw bedrijf en jezelf in, zodat de verzekering op de juiste (bedrijfs)naam kan worden gezet.

Adviseur kiezen

Zij zullen jouw aanvraag beoordelen en je persoonlijk advies geven over de beste opties en verzekeraars.

Offerte-aanvraag versturen

Als jij er zeker van bent dat je alle gegevens correct hebt ingevuld, kan je jouw offerte-aanvraag versturen. Je ontvangt dan een offerte op maat voor jouw zakelijke autoverzekering.

Verzekering afsluiten

Als je akkoord gaat met de ontvangen offerte, kan je de zakelijke autoverzekering direct online afsluiten. Je ontvangt vervolgens de polis en alle benodigde informatie via e-mail.

Waarom een zakelijke autoverzekering belangrijk is voor ondernemers

Als ondernemer is het belangrijk om je bedrijf en jezelf goed te beschermen tegen financiële risico’s, waaronder schade aan je zakelijke auto. Een zakelijke autoverzekering biedt de juiste dekking en zekerheid voor ondernemers die hun auto voor zakelijke doeleinden gebruiken. Hier zijn enkele redenen waarom een zakelijke autoverzekering belangrijk is voor ondernemers:

Wettelijke verplichting

Je zakelijke- of bedrijfsauto verzekeren met minimaal een WA-verzekering is wettelijk verplicht. Hiermee ben je gedekt voor schade die je aan anderen toebrengt. Het niet hebben van een zakelijke autoverzekering kan leiden tot hoge boetes en financiële aansprakelijkheid bij schadegevallen.

Bescherming van bedrijfsactiviteiten

Je zakelijke auto kan een essentieel onderdeel zijn van je bedrijfsactiviteiten, zoals voor het bezoeken van klanten, leveringen of het vervoeren van goederen. Een zakelijke autoverzekering zorgt ervoor dat je bedrijfsactiviteiten niet in gevaar worden gebracht door onverwachte schade aan je auto.

Financiële zekerheid

Een zakelijke autoverzekering biedt financiële zekerheid bij schade aan je zakelijke auto. Schade kan variëren van kleine incidenten tot grote ongevallen, en de kosten kunnen hoog oplopen.

Let op: betaal je een lage premie op basis van een hoog aantal schadevrije jaren? Dan kan het bij kleine schade soms voordeliger zijn de reparatiekosten zelf te betalen, omdat je anders schadevrije jaren kwijtraakt en een hogere premie moet gaan betalen.

Met een zakelijke autoverzekering ben je gedekt tegen reparatiekosten, die grote gevolgen kunnen hebben. Zo heb je financiële zekerheid en kun je je bedrijfsactiviteiten voortzetten.

De Zaak Op Orde Nieuwsbrief

Een must voor slimme ondernemers die een succesvol bedrijf willen runnen.

Aanpasbare dekking

Een zakelijke autoverzekering kan worden aangepast aan jouw specifieke behoeften en wensen door middel van bijvoorbeeld een aanvullende dekking.

Je kunt kiezen uit verschillende dekkingen, zoals WA, Beperkt Casco of Volledig Casco, en aanvullende verzekeringen toevoegen met een uitgebreidere dekking, zoals een schadeverzekering voor inzittenden of rechtsbijstandverzekering.

Hierdoor heb je de flexibiliteit om de verzekering af te stemmen op de specifieke risico’s die jouw bedrijf kan lopen.

Kostenbesparing

Door zakelijke autoverzekeringen met elkaar te vergelijken, kan je kosten besparen. Premies kunnen variëren tussen verzekeraars en verschillende dekkingen hebben invloed op de premie. Door goed te vergelijken en de juiste dekkingen te kiezen, kan je de kosten van je zakelijke autoverzekering beheersen.

Betaal jij teveel voor je autoverzekering? Dan is het tijd om ook jaarlijks tot €350 op je autoverzekering te besparen met de exclusieve korting van De Zaak. Bereken hier je premie.

Logo, company name

Allianz, partner van De Zaak

Allianz Group is een wereldleider in verzekeringen en financiële dienstverlening. Met ruim 85 miljoen klanten in meer dan 70 landen en meer dan 140.000 medewerkers. Ons doel is de meest betrouwbare financiële dienstverlener te zijn. We helpen onze klanten de juiste keuzes te maken. Zodat ze hun leven kunnen inrichten zoals ze dat zelf willen. We moedigen iedereen aan om zijn ambities te realiseren en niet bang te zijn om een stap verder te gaan. Allianz is the home for those who dare.

Bekijk alle artikelen van Allianz>

Lees ook…
Waarom is een AOV, oftewel een arbeidsongeschiktheidsverzekering, eigenlijk nodig? Ook ondernemer Jacqueline vroeg zichzelf dit af. Tot het moment dat…
Een gezonde werkomgeving geeft rust en heeft een positieve invloed op je mentale gezondheid, creativiteit en productiviteit. Als ondernemer heb je zelf…
i.s.m.
Je bestelauto is onmisbaar voor flink wat zakelijke activiteiten. Dus is het wel zo prettig wanneer je hem altijd zorgeloos kunt gebruiken. Door een…
i.s.m.
Veel ondernemers zijn vaak op weg. Met een personenauto of bestelwagen. Die zakelijke auto is onmisbaar voor je bedrijf en je moet er niet aan denken…
i.s.m.
Het is slecht weer, maar je moet. Als ondernemer ontkom je er soms niet aan en moet je bij storm echt de weg op. Je hebt een afspraak waar je moet zijn…
Als ondernemer is het voorkomen van arbeidsongeschiktheid niet alleen belangrijk voor jezelf. Het is essentieel voor de voortgang van je bedrijf. Want…