De basisbeginselen van de btw

Er bestaan veel vragen over btw bij ondernemers. Welke tarieven gelden en wanneer moet je aangifte doen? Een overzicht van de belangrijkste punten.

Zo werkt een kasboek

Als je onderneemt met contant geld, is een kasboek noodzakelijk voor je financiële huishouding en een verplicht onderdeel van je administratie. Zo ziet een simpel, maar duidelijk kasboek er uit.
Verzekeren Untitled design (28).jpg
26 mei 2020

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Fouten maken is menselijk, maar maak je ze tijdens je werkzaamheden dan kan dit vervelende financiële gevolgen hebben. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is noodzakelijk als jij aansprakelijk kan worden gesteld voor financiële schade veroorzaakt door het niet goed uitvoeren van de opdracht (beroepsfouten) of door het geven van verkeerd advies.
Geld en Verzekeren shutterstock_622519448.jpg
21 jan 2020

Het urencriterium: wat telt mee en wat niet?

Het urencriterium is van belang om bij de aangifte inkomstenbelasting voor fiscale voordelen - zoals aftrekposten - in aanmerking te komen. Je moet bijvoorbeeld minimaal 1.225 uur aan jouw bedrijf hebben besteed. Lees hier voor wie het urencriterium geldt en wat alle voorwaarden zijn.
Geld en Verzekeren De Zaak Hulp Steun Hand Handen Schudden Vast.jpg
31 okt 2018

Financiële steun in de rug bij het starten van een eigen bedrijf

Een lege bankrekening hoeft geen bezwaar te zijn bij het aangaan van een nieuw avontuur. Er zijn allerlei financiële regelingen en aanmoedigingen die het starters makkelijker maken om hun eigen onderneming te beginnen.
Huisvesting de zaak checklist.jpg
3 jun 2016

Beperk gevolgschade met een stappenplan bedrijfscontinuïteit

Als jouw bedrijf schade oploopt door bijvoorbeeld brand of een inbraak is het essentieel om zo snel mogelijk weer operationeel te zijn. Bedrijfsstilstand kan immers fataal zijn. Juist de gevolgschade, zoals het verlies van marktaandeel en (potentiële) klanten die naar de concurrent gaan, vormt de grootste bedreiging voor de voortgang van een onderneming.
Ziekte ziekte kosten verzuim personeel.jpg
13 mei 2016

Zieke werknemer kost bedrijf 230 euro per dag

Werkgevers schatten gemiddeld in dat een zieke werknemer 143 euro per dag kost. In werkelijkheid blijkt het gemiddeld 230 euro per dag te zijn. Waaruit bestaan die kosten? Hoe kun je voorkomen dat je bedrijf er de dupe van is?
Geld en Verzekeren de-zaak-ambacht-vs-online-topondernemers-jopen-kerk-bier-marianne-sturman-lydian-zoetman.jpg
18 dec 2014

Oude ambachten: Ramses bier - Van hobby naar beroep

Oude ambachten zijn terug van weggeweest. Talloze ondernemers blazen hun klassieke beroep nieuw leven in en maken eigenzinnige, bijzondere producten. Hoe verdienen ze in hun eigen nichemarkt eigenlijk hun boterham? Vandaag deel 3 in een serie van 'nieuwe oude ambachten': Ramses Snoeij, eigenaar van Ramses Bier.
Geld en Verzekeren de zaak belasting belastingdienst.jpg
18 aug 2014

Geld verdienen in de deeleconomie? De fiscus kijkt mee

Uw huis verhuren via AirBnb, uw auto delen met SnappCar of iemand een lift geven als chauffeur voor Uber. Steeds meer mensen ontdekken de mogelijkheden om kosten te besparen of zelfs geld te verdienen door te delen. Maar pas op: ook de Belastingdienst ontdekt de deeleconomie.
Geld en Verzekeren de zaak - geld - lege portemonnee.jpg
18 jul 2014

Last van wanbetalers? "Er zijn goede oplossingen"

Te laat of niet betaald krijgen. Het is een groot probleem in Nederland. Jaarlijks kost dit het bedrijfsleven zo'n 10 miljard euro, berekende ING. Hoe kunt u vechten tegen wanbetalers? Een incassobureau inschakelen? Een interview met Aziz Al-Harazi, mede-oprichter van Payt.
Bedrijfsvoering de zaak calculator.jpg
3 okt 2012

Waarom u geen AOV verzekering heeft

Eerder dit jaar hebben we aandacht besteedt aan de problematiek van arbeidsongeschiktheid en de zelfstandig ondernemer. Een onderzoek van de Autoriteit Financiële Markten (ATM) toonde aan dat een zeer groot deel van de zelfstandige ondernemers zich niet heeft verzekerd voor arbeidsongeschiktheid.
Geld en Verzekeren de zaak zo ziet een btw nummer eruit.jpg
12 mrt 2012

Startersaftrek

De startersaftrek is een onderdeel van de ondernemersaftrek. Het is een extra aftrekpost als u een startende ondernemer bent. U mag binnen de inkomstenbelasting een hoger bedrag aan zelfstandigenaftrek met de belastbare winst verrekenen, als u voldoet aan bepaalde voorwaarden. Lees hier welke dat zijn.
Getoond 1 tot 12 van 36. Er zijn meerdere pagina's.
Uw financiën en verzekeringen zijn een belangrijk deel van uw bedrijfsvoering. Hoe zet u een administratie op? Welke aftrekposten zijn er en moet ik btw afdragen? Ook als u zaken gaat uitbesteden aan een accountant of adviseur, is enige basiskennis handig.

Ga nu naar je mailbox

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Ook praktische tips in je mailbox?

Denk na over de toekomst van je bedrijf. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrieven!

© 2020 De Zaak B.V.
1
0

De Zaak website maakt gebruik van cookies.

We zijn verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

/disclaimer
Meer informatie
Ja, ik geef toestemming