Financiën balans winst verlies shutterstock_393780373.jpg
14 nov 2017

Wat staat er allemaal op een balans?

Een balans maakt een vast onderdeel uit van een boekhouding. Hieraan kun je aflezen hoe een bedrijf er financieel voor staat. Wat staat er allemaal op een balans en wat betekenen termen als activa en passiva?
Financiën de zaak zo ziet een btw nummer eruit.jpg
24 okt 2017

Zo ziet een btw-nummer eruit

Btw-nummer, btw-identificatienummer, burgerservicenummer en RSIN. Wat is dat? Lees meer over deze nummers, bekijk een voorbeeld en ontdek hoe je een btw-nummer kunt controleren.
Financiën de zaak belasting belastingdienst.jpg
23 okt 2017

Aangifte btw: zo werkt het

Btw-aangifte is verplichte kost als je ondernemer bent voor de omzetbelasting. De aangifte kan per maand zijn, per kwartaal en soms per jaar. Lees hier wat er allemaal komt kijken bij de aangifte omzetbelasting.
Tijdschrift Gregory Sedoc De Zaak DZ14 - fb.jpg
4 okt 2017

Duurzaam & Krachtig

Vallen, opstaan, doorgaan. Soms moet je een nieuwe start maken, daar is niets mis mee. Maar hoe zorg je nou dat je bedrijf duurzaam en krachtig wordt? In dit online magazine delen ondernemers hun levenslessen.
Goed voorbereid de-zaak-geld-loon-kosten-euro-financien.jpg
13 mrt 2017

Aftrekposten voor (startende) ondernemers

Als ondernemer heb je recht op aftrek. Een aftrekpost zoals de startersaftrek geldt alleen de eerste jaren, maar andere, zoals de zelfstandigenaftrek, kun je elk jaar toepassen.
Starters de zaak slyline denken peinzen staren lucht.jpg
29 sep 2016

Mijn lesje geleerd

In mijn koppie ben ik nog steeds dat rebelse jochie dat in 1995 vanuit de slaapkamer begon met een internetbedrijfje, inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijd actief bedrijf met circa 45.000 klanten.
Bedrijfsvoering de zaak bezorg je webshop meer naamsbekendheid.jpg
2 sep 2016

Zo overleeft je webwinkel het eerste jaar

Het hebben van een webwinkel is geen garantie voor succes. Veel online winkels sluiten binnen een jaar na de oprichting. Hoe zorg je er als ondernemer voor dat jouw webshop de concurrentieslag overleeft? 
Goed voorbereid de zaak groei.jpg
3 jun 2016

Zo onderscheiden snelle groeiers zich van starters

Van de meer honderdduizend starters begint 43% in de zakelijke dienstverlening. Helaas zijn veel starters geen lang leven beschoren. Meer dan de helft bestaat al na drie jaar niet meer. Zogenoemde 'born globals' en snelle groeiers vormen daar evenwel een uitzondering op. Zo blijkt uit cijfers van het CBS.
Goed voorbereid de zaak internet wereldbol netwerk.jpg
3 jun 2016

Nieuw Nederlands exportproduct: de drijvende boerderij

De Nederlandse projectontwikkelaar Peter van Wingerden ging in 2015 mee op handelsmissie naar China. Doel: een afzetmarkt vinden voor zijn innovatieve Floating Farm. Missie: geslaagd.
Goed voorbereid de zaak verzorgen zorgverlening.jpg
5 apr 2016

Sociaal ondernemerschap sterk in opkomst

Sociale ondernemingen zijn in opkomst en staan steeds vaker in de belangstelling. Het zijn bedrijven die bijdragen aan een oplossing voor uiteenlopende maatschappelijke problemen. Wat maakt een social enterprise nu anders dan andere organisaties?
Goed voorbereid iStock_000017843554_Full.jpg
17 nov 2015

Start-ups of bedrijven gevraagd die iMPACT willen maken!

Wij allen staan voor de enorme uitdaging om ieder mens in de wereld van gezond voedsel te kunnen voorzien. En alhoewel wij daar (nu nog) niet in slagen, geloven wij toch dat er genoeg slimme, innovatieve, baanbrekende ideeën en bedrijven zijn om dat mogelijk te maken. Wij geloven ook dat het creëren van maatschappelijke impact een onderneming meer voldoening geeft dan alleen financiële winst.
Auto de zaak ugo taxi.jpg
28 jul 2015

Taxi-app Drive UGO gaat de strijd met Uber aan

Vervoersoplossing Drive UGO wil net als de bekende app Uber de taxiwereld vernieuwen, maar doet dit juist door samen te werken met de gevestigde orde. Het lijkt te werken: terwijl in 2013 zo'n twintig taxi's via de app te bestellen waren in Amsterdam, zijn dat er vanaf oktober meer dan vijfduizend in heel Nederland. Hoe kreeg ondernemer Mark Stephan (28) dat voor elkaar?
Getoond 1 tot 12 van 102. Er zijn meerdere pagina's.
Heeft u plannen om een eigen bedrijf te beginnen? Of heeft u de eerste stappen zelfs al gezet? Wie goed voorbereid de markt betreedt, haalt daar zeker profijt uit. Lees hier wat daar bij komt kijken.

Ga nu naar je mailbox

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Ook praktische tips in je mailbox?

Denk na over de toekomst van je bedrijf. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrieven!

1
0

De Zaak website maakt gebruik van cookies.

We zijn verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

/disclaimer
Meer informatie
Ja, ik geef toestemming