Onze adviseur geeft antwoord
Onze adviseurs beantwoorden iedere dag talloze ondernemersvragen. Vragen die iedere ondernemer wel eens gehad heeft en ook vragen over bijzondere situaties. Iedere week lichten wij een van die vragen uit. Deze week de vraag:
Mag jouw werknemer gebruik maken van een auto van de zaak? Leg afspraken hierover goed vast, in een contract. Maak hiervoor gebruik van onze modelovereenkomst.
Personeel
Ben je van plan een stagiair aan te nemen? Zorg dat je alles goed regelt en download de modelovereenkomst van De Zaak.
Met deze overeenkomst leg je schriftelijk vast dat je een geldbedrag leent aan een personeelslid, als voorschot op nog te ontvangen loon.
Wil jij je nieuwe werknemer een nulurencontract aanbieden? Download ons gratis voorbeeld!
Modelbrief voor het schriftelijk beëindigen van een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd.
Met je boekhouder maak je afspraken over wat er met je gegevens gebeurd en welke werkzaamheden de boekhouder precies uitvoert. Leg deze afspraken vast in een overeenkomst, download ons voorbeeld.
Gebruikt je werknemer zijn eigen auto voor de werkzaamheden en geef je hem hiervoor een kilometervergoeding? Leg dit dan vast in een contract.
Personeelszaken
Als een werknemer overlijdt, moet er een aantal zaken direct of vrijwel direct geregeld worden. Op een moment dus, dat je hoofd daar misschien niet erg naar staat. Deze checklist is een hulpmiddel om te zorgen dat er geen belangrijke dingen worden vergeten. Ook vind je in dit artikel een voorbeeld van een rouwadvertentie.
Wanneer je personeel wilt werven via je eigen website, kun je gebruik maken van een sollicitatieformulier. Dit model kun je daarvoor gebruiken.
De Zaak heeft voorbeelden van diverse arbeidsovereenkomsten, zo ook van de minmax-overeenkomst. Download gratis in MijnZaak!
Getoond 1 tot 12 van 65. Er zijn meerdere pagina's.
Hier vindt u voorbeelden van contracten en berekenaars op het gebied van salaris, onkostenvergoedingen, ziekte, werknemerspremies, verlof en vakantiedagen.
1
0

De Zaak website maakt gebruik van cookies.

We zijn verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

/disclaimer
Meer informatie
Ja, ik geef toestemming