Bent u op zoek naar een nieuwe arbodienst? Dankzij deze checklist weet u precies waar u op moet letten. Of gebruik de Arbokiezer (voor link: zie hieronder). Deze vergelijkt op basis van uw wensen en eisen maar liefst 50 arbodiensten met elkaar.
Personeelszaken
Als een werknemer overlijdt, moet er een aantal zaken direct of vrijwel direct geregeld worden. Op een moment dus, dat je hoofd daar misschien niet erg naar staat. Deze checklist is een hulpmiddel om te zorgen dat er geen belangrijke dingen worden vergeten. Ook vind je in dit artikel een voorbeeld van een rouwadvertentie.
Een slechte sfeer op de werkvloer is rampzalig voor uw bedrijf. Het is niet gemakkelijk om deze negatieve ambiance aan te pakken, zeker niet als er sprake is van een klaagcultuur en slechte onderlinge communicatie. Met deze checklist kunt u het tij keren!
Een slechtnieuwsgesprek voeren is niet eenvoudig. Maar de problemen verzwijgen, is ook geen oplossing. Deze checklist biedt enkele aandachtspunten voor het goed overbrengen van vervelende mededelingen.
Een goed gesprek voeren is - ongeacht het onderwerp en wie er tegenover u zit- een ware kunst. Hoe kunt u een standpunt duidelijk maken, voorstellen doen of vragen stellen en ook nog eens goed luisteren? Gebruik deze checklist om een gesprek effectief te laten verlopen.
Als u een (aanstaande) werknemer een concurrentiebeding laat ondertekenen, moet u op een aantal punten letten. Deze checklist helpt u op weg.
Een checklist voor het voeren van een tweede sollicitatiegesprek. Deze richtlijnen zijn geen wet, maar kunnen u handvatten bieden in de sollicitatieprocedure. Vanzelfsprekend zijn bepaalde punten in de ene situatie meer of minder relevant dan andere. Dit is aan uzelf om te beoordelen.
Een checklist voor de sollicitatieprocedure: vanaf het beoordelen van de brieven tot het voeren van gesprekken en het aannemen van een kandidaat.
Heel wat potentiële werknemers blijken het in hun cv niet zo nauw te nemen met de waarheid. Ook neemt de handel in nepdiploma's en namaaktitels snel toe. Met deze checklist prikt u effectief door leugens en waardeloze papiertjes heen.
U moet voorkomen dat uw zwangere werkneemster fysiek zwaar werk verricht, zoals zwaar tillen, trekken of duwen. Zeker in de laatste drie maanden voor de bevalling is het beter om dit zware werk zoveel mogelijk te beperken. Houd u daarom aan een aantal richtlijnen.
Naast een basisloon kunt u prestatiebeloning uitkeren. Hoe meer iemand presteert, hoe hoger zijn beloning. Deze checklist helpt u op weg als u prestatiebeloning wilt introduceren in uw bedrijf.
Checklist voor het meten en belonen van arbeidsprestaties, inclusief een voorbeeld voor periodieke verhogingen.
Getoond 1 tot 12 van 17. Er zijn meerdere pagina's.
Hier vindt u voorbeelden van contracten en berekenaars op het gebied van salaris, onkostenvergoedingen, ziekte, werknemerspremies, verlof en vakantiedagen.
1
0

De Zaak website maakt gebruik van cookies.

We zijn verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

/disclaimer
Meer informatie
Ja, ik geef toestemming