Personeelszaken
Als een werknemer overlijdt, moet er een aantal zaken direct of vrijwel direct geregeld worden. Op een moment dus, dat je hoofd daar misschien niet erg naar staat. Deze checklist is een hulpmiddel om te zorgen dat er geen belangrijke dingen worden vergeten. Ook vind je in dit artikel een voorbeeld van een rouwadvertentie.
Heel wat potentiële werknemers blijken het in hun cv niet zo nauw te nemen met de waarheid. Ook neemt de handel in nepdiploma's en namaaktitels snel toe. Met deze checklist prikt u effectief door leugens en waardeloze papiertjes heen.
U moet voorkomen dat uw zwangere werkneemster fysiek zwaar werk verricht, zoals zwaar tillen, trekken of duwen. Zeker in de laatste drie maanden voor de bevalling is het beter om dit zware werk zoveel mogelijk te beperken. Houd u daarom aan een aantal richtlijnen.
Bent u op zoek naar een nieuwe arbodienst? Dankzij deze checklist weet u precies waar u op moet letten. Of gebruik de Arbokiezer (voor link: zie hieronder). Deze vergelijkt op basis van uw wensen en eisen maar liefst 50 arbodiensten met elkaar.
Naast een basisloon kunt u prestatiebeloning uitkeren. Hoe meer iemand presteert, hoe hoger zijn beloning. Deze checklist helpt u op weg als u prestatiebeloning wilt introduceren in uw bedrijf.
Checklist voor het meten en belonen van arbeidsprestaties, inclusief een voorbeeld voor periodieke verhogingen.
Een medewerker kunt u niet zomaar de deur wijzen. Als u, om wat voor reden dan ook, het arbeidscontract met een werknemer wilt beëindigen, zijn er belangrijke regels waaraan u zich moet houden en afwegingen die u moet maken. De belangrijkste op een rijtje.
In deze checklist enkele richtlijnen voor het voeren van een kennismakingsgesprek. Deze richtlijnen zijn geen wet, maar kunnen u handvatten bieden in de sollicitatieprocedure. Vanzelfsprekend zijn bepaalde punten in de ene situatie minder relevant dan andere. Het is aan uzelf dit te beoordelen.
Een slechtnieuwsgesprek voeren is niet eenvoudig. Maar de problemen verzwijgen, is ook geen oplossing. Deze checklist biedt enkele aandachtspunten voor het goed overbrengen van vervelende mededelingen.
Taken overdragen is eng, want gaan medewerkers net zo zorgvuldig om met alles wat u heeft opgebouwd als u dat zelf doet? Maar wie het delegeren tot in de puntjes beheerst kan zichzelf bevrijden van een loden werklast. Gebruik deze checklist om succesvol te delegeren.
Een slechte sfeer op de werkvloer is rampzalig voor uw bedrijf. Het is niet gemakkelijk om deze negatieve ambiance aan te pakken, zeker niet als er sprake is van een klaagcultuur en slechte onderlinge communicatie. Met deze checklist kunt u het tij keren!
Een checklist voor het voeren van een tweede sollicitatiegesprek. Deze richtlijnen zijn geen wet, maar kunnen u handvatten bieden in de sollicitatieprocedure. Vanzelfsprekend zijn bepaalde punten in de ene situatie meer of minder relevant dan andere. Dit is aan uzelf om te beoordelen.
Getoond 1 tot 12 van 17. Er zijn meerdere pagina's.
Hier vindt u voorbeelden van contracten en berekenaars op het gebied van salaris, onkostenvergoedingen, ziekte, werknemerspremies, verlof en vakantiedagen.
1
0

De Zaak website maakt gebruik van cookies.

We zijn verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

/disclaimer
Meer informatie
Ja, ik geef toestemming