Wilt u uitrekenen hoeveel motorrijtuigenbelasting u moet betalen? De Belastingdienst heeft daarvoor een heel handig programma op de site staan.
Veel kleine ondernemers denken dat leasen vooral iets is voor grote bedrijven. "Juist niet," zegt Dick Bakker van leasemaatschappij Arval. "Zelfs zzp'ers zijn gebaat bij een leaseauto. Leasen is niet alleen een besparing van risico en zorgen, maar het scheelt je ook geld." Hoe regel jij voordelig een leaseauto als mkb'er? Vijf tips van Bakker.
Het bijhouden van een kilometerboekhouding is voor ondernemers en werknemers niet zelden een bezoeking. Om nog maar te zwijgen over die van bestelwagens of pakweg koeriersauto's, zéker als die door meerdere rijders worden gebruikt. Bij Volkswagen hebben ze er iets op gevonden. Goed voorbeeld doet navolgen?
Mag jouw werknemer gebruik maken van een auto van de zaak? Leg afspraken hierover goed vast, in een contract. Maak hiervoor gebruik van onze modelovereenkomst.
Gebruikt je werknemer zijn eigen auto voor de werkzaamheden en geef je hem hiervoor een kilometervergoeding? Leg dit dan vast in een contract.
Deze modelafspraak is een aanvulling op de arbeidsovereenkomst en regelt het verbod op privégebruik van de grijs-kentekenauto die je ter beschikking stelt aan je werknemer(s).
Kopen versus leasen. Gezien de fiscale ontwikkelingen die eind 2015 op de rol staan, moet iedere ondernemer zichzelf opnieuw de vraag stellen: wat doe ik met de aanschaf van mijn auto's? Het moment om alles nog eens op een rij te zetten. Hoe? Dat lees je in ons whitepaper.
Mag jouw werknemer gebruik maken van een lease-auto van de zaak? Leg afspraken hierover goed vast, in een contract. Maak hiervoor gebruik van onze modelovereenkomst.
Auto gadgets
Digitaal is the name of the game in autoland en dat geldt zeker voor de Business Edition. Naast comfort- en veiligheidssnufjes heb je bijvoorbeeld ook DAB+ digitale radio. Een aanwinst in de auto, omdat het sinds kort serieus wordt aangepakt met extra zender-‘bouquets’. Dat levert hele reeks zenders op. Zelf geef ik de voorkeur aan Arrow Classic Rock en de 24/7 Top2000-zender, maar BNR en Classic zitten er ook tussen. Voor ieder wat wils dus.
Audi e-tron + nieuwe generatie batterijtechniek
Het is een duidelijk gevalletje van ‘Elon Musk bashen’. Audi onthulde zijn nieuwe e-tron SUV namelijk in het immense Siemens hoogspanningslaboratorium in Berlijn. Rob was erbij.
Plug-in hybrides vallen in 2017 door nieuwe autobelastingen van de meeste shopping lijsten. Tegelijkertijd wordt de elektrische auto – als enige – met langdurige fiscale voordelen naar voren geschoven. De Tweede Kamer wil zelfs dat er rond 2025 alleen nog maar emissievrije voertuigen worden verkocht. In de praktijk waarschijnlijk niet haalbaar, maar het geeft aan dat je de elektrische auto serieus moet nemen. Dat kan ook steeds beter, want na de helaas ook vrij kostbare Tesla beginnen ook betaalbare ‘volumemodellen’ een steeds bruikbaarder range te krijgen.
Energie krijgt een nieuwe lading
De elektrische auto werd – laten we eerlijk zijn – tot nu toe vooral gezien als een fiscaal stuk gereedschap op wielen. Sinds plug-in hybrides hun voordeel voor de zakelijke rijder kwijt zijn, worden ze nog slechts in homeopathische aantallen verkocht. Alleen volledig elektrische automodellen blijven om voor de hand liggende reden in zwang.
Getoond 1 tot 12 van 14. Er zijn meerdere pagina's.
Bereken wat het voordeligst is: privé of zakelijk rijden. Of bereken wegenbelasting, motorrijtuigenbelasting (mrb), RDW-tarieven, BPM of brandstofkosten. Of bent u op zoek naar een modelovereenkomst, een verbod op privégebruik grijs kentekenauto, of andere formulieren en contracten? U vindt ze hier.
© 2020 De Zaak B.V.
1
0

De Zaak website maakt gebruik van cookies.

We zijn verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

/disclaimer
Meer informatie
Ja, ik geef toestemming