Het schrijven van een ondernemingsplan, personeel aannemen, reclame maken, een website lanceren. Voor alles is een eerste keer. Wat zijn belangrijke aandachtspunten voor een effectieve aanpak?
Als u gebruik wilt maken van auteursrechtelijk beschermd werk, moet u toestemming vragen aan de maker van dat werk. Het is natuurlijk reuze onhandig als u voor elk liedje dat u ten gehore wilt brengen apart toestemming zou moeten vragen aan de componist of musicus. Daarom zijn er auteursrechtorganisaties in het leven geroepen.
Het ondernemerschap wint steeds verder aan populariteit. En steeds vaker zijn het jonge ondernemers die de gok wagen. Waar u aan moet denken als u jong ondernemer wilt worden, staat in deze checklist.
Een ongeluk komt altijd onaangekondigd. Een inbraak waarbij alle apparatuur verdwenen is of een crash van de computer. De gevolgen zijn meestal desastreus. De schade kan worden beperkt, als u een scenario in de la hebt klaarliggen.
Een passende huisvesting kan van doorslaggevende betekenis zijn voor het succes van uw bedrijf. Maar waar komt het pand te staan en aan welke eisen moet het voldoen? Deze checklist geeft een leidraad.
Waar let u op bij de keuze voor een bedrijfs- of kantoorruimte? Kleine ondernemers zijn over het algemeen gebaat bij het huren van een ruimte, voorzien van alle gemakken. Maar waaraan moet zo"n locatie voldoen en waar kunt u zelf in investeren? Een checklist voor een weloverwogen keuze wanneer u gaat huren.
Het moment is daar. Na alle voorbereidingen staat u op het punt te gaan speechen. Hoe zorgt u ervoor dat de presentatie, ondanks de onvermijdelijke zenuwen, ontspannen verloopt? Deze checklist helpt u op weg.
Op vriendschappelijke basis een bedrijf beginnen: het gebeurt steeds vaker. En met succes. Bent u ook van plan om samen te starten? Dan is deze checklist onmisbaar bij de voorbereiding.
Franchisen kan een goede manier zijn om van uw onderneming een succes te maken. Dit geldt zowel voor franchisegevers als -nemers. Daarvoor moet u wel een aantal valkuilen omzeilen. Deze checklist maakt duidelijk waar u allemaal op moet letten.
Het gaat goed met uw BV: de omzet groeit en de marges staan niet onder druk. Genoeg reden om tevreden te zijn. Als u dat ook wilt blijven, neem dan een aantal vuistregels in acht. Ze staan in deze checklist.
Voor managers die zelfstandig ondernemer willen worden, is een management buy-out een aantrekkelijke mogelijkheid. Een goede voorbereiding is echter noodzakelijk, deze checklist helpt u daarbij.
Ondernemen gaat met vallen en opstaan. De hardste lessen blijken in de praktijk het meest leerzaam: in deze checklist leest u wat de grootste valkuilen zijn voor - beginnende - ondernemers.
Getoond 1 tot 12 van 77. Er zijn meerdere pagina's.
Algemene voorwaarden nodig? U vindt hier een duidelijk voorbeeld. Maar ook contracten, overeeenkomsten, modelbrieven, checklists en Excel-bestanden waarmee u eenvoudig berekeningen kunt uitvoeren.
1
0

De Zaak website maakt gebruik van cookies.

We zijn verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

/disclaimer
Meer informatie
Ja, ik geef toestemming