Huisvesting de zaak vraagteken uitroepteken vraag antwoord.001.jpeg
13 aug 2020

7 veelgestelde vragen over huur en verhuur van bedrijfsruimte

Over (ver)huur van bedrijfsruimtes bestaat de nodige onduidelijkheid bij ondernemers, vooral als het gaat om rechten en plichten. De Zaak Advies krijgt er regelmatig vragen over. Een selectie van de meest gestelde, plus de antwoorden.
Huisvesting de zaak calculator.jpg
24 dec 2019

Intrekken in een nieuw bedrijfspand: verzorg deze zaken vooraf

Het intrekken in een nieuw bedrijfspand is vaak een grote en spannende stap. Er moeten een hoop dingen geregeld worden en je wilt natuurlijk dat alles soepel verloopt. Een goede voorbereiding is daarom erg belangrijk. Wanneer je op het laatste moment alles nog moet regelen is het vaak te laat. We geven je daarom een aantal tips met dingen die je van te voren al kunt doen. Zo wordt de overgang naar het nieuwe pand geen gestreste, maar vooral een leuke periode.
Huisvesting boat-and-ship-near-offshore-wind-farm-in-morning-PW9GAKY.jpg
7 feb 2019

Duurzaam investeren? 4 aandachtspunten voor de terugverdientijd

Investeren in duurzaamheid verdient zichzelf in veel gevallen terug. Is de terugverdientijd minder dan vijf jaar? Dan kun je zelfs wettelijk verplicht zijn duurzame maatregelen door te voeren. Maar het is niet altijd eenvoudig de terugverdientijd te berekenen of te bepalen of deze wettelijke verplichtingen in jouw specifieke geval gelden. Zeker omdat niet alle bepalende factoren voor de hand liggen. Wij stippen 4 punten aan waar je wellicht nog niet aan dacht.
Huisvesting de zaak kantoor aan huis tips.jpg
31 okt 2018

Kantoor onder je huis

Een kelder kantoor kan een uitstekende oplossing zijn voor een kantoor aan huis. Denk jij erover om er een te (laten) bouwen? Vergeet dan de vergunning niet, want een kantoor kelder bouwen mag niet zomaar.
Huisvesting schoonmaak Tisser.png
4 sep 2018

In 5 stappen naar de schoonmaakdienst voor jouw bedrijf

Heb je een eigen kantoor, dan komen er opeens allerlei facilitaire taken op je af. Niet echt iets waar je aan dacht toen je nog aan de keukentafel droomde van een eigen pand. Je kantoor is je visitekaartje, dus het is vanzelfsprekend dat alles spik en span is als er klanten op bezoek komen. Reden genoeg dus om aandacht te besteden aan die schoonmaak! Regel de juiste schoonmaakdienst, zodat jij het niet zelf hoeft te doen.
Huisvesting de zaak geld huisjes.jpg
16 jul 2018

Een bedrijfspand kopen

Wie een pand zoekt om zijn bedrijf te vestigen heeft de keuze om te kopen of te huren. Als je bereid bent om een investering te doen, zeker weet dat je de komende jaren niet gaat uitbreiden en het niet erg vind om op te draaien voor eventuele verbouwingskosten, is kopen een goede optie.
Huisvesting shutterstock_708556399.png
4 jul 2018

Voor- en nadelen bij het afsluiten van een aflossingsvrije hypotheek

Een aflossingsvrije hypotheek afsluiten gaat niet over één nacht ijs. Veel mensen weten überhaupt nog niet zo goed wat een aflossingsvrije hypotheek is en wat de voor- en nadelen er van zijn. Hier lees je meer over de aflossingsvrije hypotheek en waarom je er juist wel of juist niet voor moet kiezen.
Huisvesting Antrekk-helena-lopes.jpg
25 apr 2018

Alles over flexwerkplekken!

Reis jij nog dagelijks heen en weer naar dezelfde locatie, of zou je liever met de moderne trend meegaan? Open dan je ogen voor de ongekende mogelijkheden en voordelen van flexplekken en kies alvast de leukste spots uit.
Huisvesting de zaak belasting belastingdienst.jpg
24 apr 2018

Bedrijfspand en btw - 8 vragen en antwoorden

Of het nou gaat om een huurpand, eigen kantoor of een kantoor aan huis, de vraag is altijd: "Is het met of zonder btw?"
Huisvesting Pricewise-energievergelijker.jpg
19 mrt 2018

Hoe kies je het juiste zakelijke energiecontract?

Energie kan een hoge kostenpost zijn voor een onderneming. Daarop wil je zo veel mogelijk besparen. Door een zakelijke energievergelijker te gebruiken, weet je welk energiecontract het best past bij de onderneming. Heb je een klein bedrijf, dan is een particulier contract misschien wel voordeliger.
Huisvesting Pricewise-Online-energie-vergelijken-dz.jpg
2 mrt 2018

Energie besparen in een bedrijfspand

Als ondernemer bespaar je waar je kunt. Dus ook op de energierekening. Dat kan door een voordelig energiecontract af te sluiten, maar je kunt ook duurzame oplossingen toepassen in het bedrijfspand om minder energie te verbruiken. Ook dat betekent lagere kosten. Wat kun je doen samen met de andere werknemers? Zeven adviezen.
Huisvesting Kansen in landbouw en water.jpg
22 jun 2017

Kansen in landbouw en water

Bangladesh groeit hard. Investeringen in landbouw en waterbeheer helpen het land zich weerbaar te maken tegen de gevolgen van klimaatverandering.
Getoond 1 tot 12 van 75. Er zijn meerdere pagina's.
Een belangrijke keuze is die waar u uw bedrijf vestigt. Dat kan een bedrijfsgebouw zijn, een kantoorruimte of een leuk winkelpand. Wat is verstandiger: huren of kopen? Hoe zit het met de btw, de hypotheek en andere kosten?

Ga nu naar je mailbox

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Ook praktische tips in je mailbox?

Denk na over de toekomst van je bedrijf. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrieven!

1
0

De Zaak website maakt gebruik van cookies.

We zijn verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

/disclaimer
Meer informatie
Ja, ik geef toestemming