7 april 2016

Partnercontent

Ieder bedrijf is ermee bezig: de beveiliging van de IT-infrastructuur. Onheil als virussen, malware en hackers vormt een constante bedreiging voor de veiligheid en integriteit van data - en daarmee voor de complete bedrijfsvoering. Wat doe je eraan?

Er komt nog bij dat tekortkomingen op het gebied van netwerkbeveiliging kunnen leiden tot hoge boetes, mede op grond van recente wetgeving vanuit de Europese Unie. Voor bedrijven is er dus alle reden om werk te maken van een solide beveiligingsbeleid, met firewalls, wachtwoorden, versleuteling en andere maatregelen.

Helaas zien vele ondernemers daarbij één cruciale factor over het hoofd: het feit dat printers in een netwerk vaak ook belangrijke data beheren. Deze bedreiging is des te ernstiger omdat er juist bij printers sprake kan zijn van ‘achterdeurtjes’ en verouderde protocollen die kwaadwillenden toegang kunnen geven tot informatie. 

  • Stap 1

Het mag duidelijk zijn: bedrijven zouden hun (netwerk)printers moeten opnemen in hun algehele IT-beveiligingsbeleid. Het formuleren van dit beleid is stap één.

  • Stap 2

Het implementeren van het beleid. Daarbij kan HP (cq een HP-partner) een belangrijke rol spelen.Het is meer dan een printerfabrikant: een wereldwijde organisatie met veel en brede IT-kennis. Bovendien past HP in printers dezelfde technologie toe als in pc’s; iets wat geen enkele andere fabrikant kan claimen. HP is verder de enige die software aanbiedt om het vastgestelde beveiligingsbeleid automatisch uit te rollen naar alle printers in een netwerk.

  • Stap 3

Deze HP Security Manager software is meteen het ideale instrument om te voldoen aan de eis die wordt gesteld in stap drie bij het invoeren van een beveiligingsbeleid: het aan de hand van een printer-securityrapport kunnen aantonen dat het printerbeveiligingsbeleid is toegepast op alle printers.

Hardwarebeveiliging
Op hardwareniveau zijn er ook pluspunten. Zo zijn HP Enterprise-printers vanaf de in 2015 geïntroduceerde modellen uitgerust met speciale technologie ter beveiliging tegen hackers. Het gaat om beveiliging op drie niveaus: SureStart BIOS Protection (waarbij een gehackt BIOS zichzelf kan herstellen), White Listing (om de firmware te beschermen) en Run-time Intrusion Detection (realtime beveiliging tegen malware en soortgelijke bedreigingen) *.
Dit soort unieke drievoudige printerbeveiliging kan voor ondernemers die een complete IT-beveiliging willen, een belangrijk extra argument zijn bij het maken van keuzes.

White Listing en Run-time Intrusion Detection komen via een firmware update dit voorjaar ook beschikbaar voor de huidige HP Enterprise line-up.

Voor nadere informatie kun je als ondernemer contact opnemen met een van de volgende partners van HP: Acknowledge, ARP, Insight of Misco. 

 

Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Ontvang kortingscode gratis tankpas

Met een volgetankte auto naar je klant, op de OV-fiets naar je meeting of snel de trein in om nog even te werken. Wat je ook kiest, met MoveMove ben je zo onderweg.
Lees hier ons Privacy statement

Lees ook…