Voor ondernemers die slachtoffer zijn geworden van cybercrime is een speciale website gelanceerd: hulpknop.stopcybercrime.nu. Op deze website wordt uitgelegd wat u moet doen als uw bedrijf op de korrel is genomen door cybercriminelen. 
De website is een initiatief van MKB-Nederland, ECP ( Platform voor de Informatiesamenleving)  en het ministerie van Veiligheid en Justitie en is een aanvulling op de website stopcybercrime.nu .
 
De nieuwe hulpsite richt zich op ondernemers die al slachtoffer zijn geworden van bijvoorbeeld phishing, malware en acquisitiefraude en maakt duidelijk welke stappen u moet zetten als cybercriminelen hun slag bij u hebben geslagen. 
 
“Mkb niet bewust van risico’s” 
Volgens Leendert-Jan Visser, directeur van MKB-Nederland, zijn ondernemers zich nauwelijk bewust van de risico’s van cybercriminaliteit of missen ze tijd en geld om werk te maken van digitale veiligheid. “Daarnaast zien we dat slachtoffers van cybercrime eigenlijk nauwelijks weten wat ze moeten doen en waar ze terecht kunnen, terwijl het wel van belang is om direct de juiste acties te ondernemen”. 
 
Uit onderzoek van MKB-Nederland blijkt dat 57% van de mkb-ondernemers in 2012 te maken kreeg met cybercriminaliteit.

Lees ook:
Ik heb een nepmail geopend en op een link geklikt » (Het stappenplan van Veilig Zakelijk Internetten)

Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Lees ook…