Met een zomer vol voetbalplezier voor de boeg, geef ook ik graag een "Voorzet". Wat zijn, voor u als ondernemers, nu belangrijke aandachtspunten waar het gaat om veiligheid en beveiliging van uw zaak? Want veiligheid is niet alleen een verantwoordelijkheid van de overheid. Daar hebt u zelf ook een belangrijk aandeel in. En denk niet dat veiligheid ‘m alleen maar zit in dure technische voorzieningen. Veiligheid schuilt voor een belangrijk deel ook in gedrag.
Dat geldt voor de “echte” wereld, maar misschien zelfs nog wel méér voor de virtuele wereld, online. Cybercrime is een groeiend probleem, waar ondernemers dagelijks mee te maken kunnen krijgen. Ook u. Meer dan 60 procent van ondernemend Nederland wordt al geconfronteerd met vormen van online criminaliteit, zoals phishing, hacken of
voorschotfraude. De totale maatschappelijke schade door cybercrime bedraagt jaarlijks zo’n 10 miljard euro.
Een serieus probleem dus, dat we dan ook samen moeten aanpakken.
 
In dit nummer van De Zaak kunt u uitgebreid lezen over allerlei vormen van cybercrime waarmee u – of u dat nou leuk 
vindt of niet – te maken kunt krijgen.
In een overzichtsartikel, vanaf pagina 16, leest u alles over dataveiligheid, privacy, voor- en nadelen van de cloud en identiteitsfraude. Zaken die de eigentijdse ondernemer scherp moet hebben. En in het hart van dit nummer
(pagina 40-41) wordt de essentie rond veilig ondernemen samengevat in
één overzichtelijke infographic.
 
Veilig ondernemen begint met gezond verstand. En de wil om verbeteringen ook daadwerkelijk door te voeren. Waarom zou u uw klanten bijvoorbeeld nog laten betalen met contant geld? Die oproep herhaal ik telkens weer, als ik ergens in het land voor ondernemers spreek. En ik kan het niet vaak genoeg zeggen. Neem marktkooplieden: slechts de helft van hen beschikt over een pinapparaat. Dit terwijl de voordelen van pinnen evident zijn.
Niet alleen maakt u zichzelf veel minder kwetsbaar voor dieven en overvallers. Maar het kan ook uw omzet bevorderen. De meeste klanten hebben tegenwoordig nog maar weinig cash geld op zak.
Ondernemers zonder pin-service laten dus gewoon omzet liggen. In mijn beleving: pinnen is innen… Doen dus!
Ik wens u een veilige vakantie en veel zakelijk succes!
 
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Lees ook…