De Nederlandse banken starten een mediacampagne over veilig internetbankieren. Op een aparte site kunt u heel makkelijk checken hoe (on-)veilig u online bankiert.

Acht op de tien ondernemers doet aan internetbankieren. Banken doen er alles aan om het zo veilig mogelijk te laten verlopen. Doel van de campagne is dat u dat ook gaat doen.

Criminelen proberen namelijk steeds vaker toegang te krijgen tot de computers van bankklanten. Om die reden willen de banken met de campagne ‘3 x kloppen’ bankrekeninghouders actief informeren over de risico’s op fraude en wat zij daar aan kunnen doen.

Stappenplan
Op de website 3xkloppen.nl krijgen computergebruikers een korte, interactieve vragenlijst gepresenteerd met aansluitend een advies met aandachtspunten. De vragen concentreren zich op drie terreinen:

  1. computersoftware, internetbrowser en beveiligingssoftware up-to-date houden;
  2. controleren wanneer u gaat internetbankieren of de website ook inderdaad van uw bank is;
  3. uw betalingen controleren met behulp van de bij- en afschrijvingen van uw bank.

Bedreigingen
Wat kan er gebeuren als u onveilig online bankiert? Een grote bedreiging is ‘phishing’. Hierbij wordt u via een valse website misleid, met als doel uw wachtwoorden en pincodes te achterhalen. Ongemerkt installeren criminelen zo een keylog-programma en kijken met u mee. 

Met name draadloze netwerken zijn kwetsbaar. Zeker wanneer u van huis uit internetbankiert, is het aan te bevelen een checklist met beveiligingszaken voor een draadloos netwerk na te lopen.

Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Download Whitepaper Rechtsvormen

Download gratis de whitepaper “Rechtsvormen” met alle voor- en nadelen per rechtsvorm, handige tips voor ondernemers en rechtsvormkeuze test.
Lees hier ons Privacy statement

Lees ook…