Twitter heeft een eigen foto-app, maar die heeft slechts beperkte mogelijkheden. Daarnaast heeft het ook een bescheiden video-app (voorlopig alleen voor de iPhone), Vine geheten, waarmee ultrakorte video's van max 6 seconden gemaakt kunnen worden. Daarom geven we hierbij een selectie van gratis foto- en video-apps, zoals Pixlr en TwitPic, die meer mogelijkheden bieden.

6 foto- en video-apps voor Twitter

Instagram
Lange tijd uitsluitend beschikbaar voor Apple’s iPhone en iPad, maar nu ook voor Android. Favoriete foto-app voor velen, wegens de mogelijkheden om te delen en de grote hoeveelheid filters die toegepast kunnen worden.
Interessant voor bedrijven is de Business-versie, waardoor u bijvoorbeeld op Fourquare een locatiepagina kunt plaatsen.

Download Instagram voor Android » of iPhone »

Pixlr Express
Deze foto-app oogst zelfs de lof van professionele fotografen. Makkelijk foto’s afknippen, vergroten of verkleinen, roteren en een ‘Auto Fix’ voor kleur, helderheid en contrast.

Download Pixlr Express voor Android » of iPhone »

Qikcam en QuickShot
U wilt snel een foto nemen of video maken, maar voordat u eenmaal uw smartphone zover hebt, is hét moment helaas alweer voorbij. Installeer een van deze apps op het startscherm van uw smartphone en mis geen enkel fotomoment meer.

Download Qikcam » (Android)  QuickShot  » (iPhone)

Camera360
Een goed alternatief voor Instagram of Photoshop. De essentiële tools waarmee u foto’s kunt bewerken (zoals helderheid, contrast) zijn aanwezig. Maar daarenboven nog eens 30 effecten. Met ‘scenery’ kunt u een foto kopiëren en in een andere foto plakken.

Download Camera360 » (Android)

TwitPic
Een van de eerste kant-en-klare foto-apps voor Twitter en nog steeds een van de betere. Bevat de basiselementen: onderschrift bijvoegen, tags, enzovoort.

Download Twitpic » (Android, Blackberry en iPhone)

Video Paste
Niemand zit te wachten op een minutenlange video op een smartphone. Bovendien nemen videobestanden veel geheugenruimte in beslag. Met Video Paste kunt u een video uploaden van max. 100 MB, die na 24 uur weer wordt verwijderd. Ideaal voor tijdelijke aanbiedingen en acties!

Download Video Paste »

Serie over Twitter:
Dit is deel 5 van een serie over Twitter. Lees ook de overige artikelen in de serie »

Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Lees ook…