Succesvol zijn met jouw website begint met hoog scoren in zoekmachines. Google licht een tipje van de sluier en geeft tien tips om dit voor elkaar te krijgen.
 1. Denk als een bezoeker van jouw website.
  Op jouw website moeten de woorden staan, waarnaar mogelijke klanten op zoek zijn. Doe dat bij voorkeur in spreektaal en niet alleen in steekwoorden. Heb je een website op het gebied van tuinontwerp, zorg dan dat de woorden ‘schets’, ‘plattegrond’ en ‘tekening’ bijvoorbeeld niet ontbreken.
   
 2. Zorg ervoor dat op elke webpagina van jouw website minstens één link naar een andere pagina op jouw website staat. Losse, op zichzelf staande pagina’s zijn moeilijker te vinden.
   
 3. Gebruik passende titels voor de teksten op jouw webpagina’s en niet pagina 1, pagina 2 enz. 
  Maak de titels op elke pagina interessant en relevant. Voorkom dat je op elke pagina hetzelfde vermeldt, zoals bijvoorbeeld ‘mijnbedrijf’. Maak tussenkopjes op elke pagina. 
   
 4. Maak korte en bondige beschrijvingen (metatags geheten) om te helpen met de ‘snippets’ (de samenvatting die mensen van jouw website krijgen te zien bij elk zoekresultaat). Deze ‘metatags’ zijn in HTML geschreven (zoals ‘title’ en ‘img’) en maken het mogelijk om extra informatie aan jouw pagina toe te voegen. 
   
 5. Geen Flash en Javascript voor navigatie.
  Vermijd het gebruik van dynamische- of animatietechnologieën als Flash en Javascript voor de navigatie op jouw website. Zulke technologieën kunnen de werking van jouw site op andere plaatsen versterken, maar zijn niet geschikt om te navigeren. Google indexeert geen Flash, wél HTML.
   
 6. Voor afbeeldingen kun je het beste ALT-tags gebruiken. Een ALT-tag is een korte tekst van hooguit één regel bij een plaatje. Googlebot – de machine die op het web zoekt naar nieuwe pagina’s –  begrijpt geen afbeeldingen. Door ALT-tags toe te passen bij afbeeldingen, help je Google ze op de juiste manier te categoriseren.
   
 7. Controleer jouw website met een tekstbrowser om er zeker van te zijn dat zogenoemde crawlers (computerprogramma’s die het web afspeuren voor zoekmachines) hem kunnen lezen.
   
 8. Meld je aan voor Google’s hulpprogramma’s voor webmasters. Realiseer je wel dat het (leren) gebruiken van die programma’s de nodige tijd kost.
   
 9. Test en meet.
  Gevonden worden in zoekmachines is een kwestie van een lange adem hebben. Er is geen toverformule waarmee je gegarandeerd – en blijvend – hoog zult scoren in de zoekresultaten. Houd goed bij welke aanpak goed werkt en welke minder.  

Met dank aan Google en programmaontwikkelaar Matthew Trewhella.
 

Wil jij jouw website scannen op techniek, populariteit en kwaliteit van de content? Doe dan nu onze gratis websitescan

 

 

Doe de websitescan!

 

Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Zakelijke rekening

Tijd voor een (nieuwe) zakelijke rekening in 2022? Het bankpakket Knab Zakelijk is de voordeligste keuze voor zzp’ers en kleine ondernemers. Alles voor een vaste prijs per maand en jaarlijks 1.000 gratis transacties.

Lees ook…