Je gaat je campagne live zetten. Controleer vooral in de beginfase regelmatig de gegevens. Je loopt namelijk het risico dat de campagne vrij snel door zijn budget heenschiet.

AAN DE SLAG MET GOOGLE ADWORDS

Stap 7: Zet je AdWords-campagne live (slot)

Je gaat de campagne live zetten of hebt dat al gedaan. Controleer regelmatig je gegevens. Regelmatig houdt in: minstens één keer per dag.
Zodra je campagne door zijn budget dreigt heen te schieten, moet je onmiddellijk beginnen met het toevoegen en verwijderen van zoekwoorden. Je verwijdert de zoekwoorden met een slechtere CTR (Click-Through Ratio). Ook is het raadzaam de de maximale CPC-biedingen bij te stellen (CPC = Cost Per Click. Het bedrag dat je aan Google betaalt voor elke klik die je een nieuwe bezoeker oplevert).

Campagne onderbreken, verwijderen of hervatten

  1. Meld je aan bij je AdWords-account.
  2. Ga naar het tabblad Campagnes.
  3. Klik naast de naam van de campagne op het statuspictogram en selecteer de nieuwe status voor die campagne (Ingeschakeld of Onderbroken of Verwijderd).

    Wanneer je maar één campagne hebt, kun je die wel onderbreken of inschakelen, maar niet verwijderen.

Tip: heb je meerdere campagnes en wil je snel de status van alle actieve campagnes wijzigen, vink dan het selectievakje aan naast de kolomkop Campagne in de bovenste rij van de tabel. Daarmee selecteer je alle campagnes tegelijk. Selecteer vervolgens de nieuwe status in de vervolgkeuzelijst ‘Status wijzigen’.

De naam van een campagne wijzigen

  1. Ga naar het tabblad Campagnes.
  2. Klik op het potloodpictogram rechts van de naam van de campagne. Er wordt een bewerkingsvak weergegeven.
  3. Voer een nieuwe naam in en sla de wijziging op.

Ga direct aan de slag met Google Adwordsregistreer je of ontvang gratis ondersteuning van Google via telefoonnummer 0800 250 0017 (ma-vr: 09:00-19:00 uur).

Wil jij jouw website scannen op techniek, populariteit en kwaliteit van de content? Doe dan nu onze gratis websitescan!

Doe de websitescan!

Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Lees ook…