Wekelijks komen er nieuwe, algemene domeinnaamextensies op internet bij, die voor je onderneming commercieel interessant kunnen zijn. De prijs ligt per domeinnaam wel wat hoger dan voor de gebruikelijke .com en.nu domeinnamen.
Merk, dienst, regio en gemeenschap  
Lange tijd waren er slechts 22 algemene top level domeinnamen beschikbaar voor registratie (zoals .com, .org. en .net). Sinds oktober 2013 worden door ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) vrijwel wekelijks nieuwe extensies toegevoegd.
 
De schatting is dat in de afgelopen twee, drie jaar 1800 nieuwe domeinnaam extensies erbij zijn gekomen. Het gaat om extensies waarmee een merk, dan wel een regio, gemeenschap of dienst beter onder de aandacht gebracht kan worden.
 
Domeinnaam extensies
Om een indruk te geven van de extensies waar het om gaat, treft je hieronder een kleine selectie aan van extensies waarvan het aannemelijk is dat Nederlandse bedrijven er ook belang bij hebben. 
 
EXTENSIES
.bike
.clothing
.club
,expert
.gift
.luxury
.marketing
.shoes
 
Nogmaals dit is slechts een kleine selectie uit de honderden domeinnaamextensies die in de afgelopen jaren vrij er bij zijn gekomen. 
 
Registratie
Of alle extensies ook in Nederland verkrijgbaar zijn, is afhankelijk van het aanbod van de Nederlandse aanbieders.
Je kunt zelf controleren welke extensies wanneer ‘live’ komen, maar makkelijker is het bij het bedrijf waar je (al) een domeinnaam hebt geregistreerd te informeren.
 
Lees ook:
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Lees ook…