Mocht u nog wel eens op webpagina's terechtkomen in talen die u niet direct kunt lezen, dan kunt u die laten vertalen door Google.

Stel via de Voorkeuren van de zoekmachine – de link daarheen staat rechts naast het zoekvak op de startpagina van Google – uw standaardzoektaal in, bijvoorbeeld Nederlands.
Google zal nu voortaan bij webpagina’s – in de zoekresultaten waarvan Google zeker weet in welke taal die zijn opgesteld – een link [Vertaal deze pagina] plaatsen.
Nadat u zo’n link heeft aangeklikt, wordt de pagina vertaald naar de taal die u heeft ingesteld, in dit voorbeeld Nederlands. Misschien is het niet altijd een perfecte vertaling, maar best leesbaar.

Zelf vertalen
Ook voor het zelf vertalen van stukjes tekst vanuit het Nederlands naar diverse andere talen – of andersom – kunt u de taalhulpmiddelen van Google gebruiken. En ze leveren heel aardige vertalingen op!
Ga maar eens naar de Taalhulpmiddelen (ook daarheen vindt u een link in het welkomstvenster van de zoekmachine) en gebruik de vakken en keuzelijsten om uw tekst van taal X naar taal Y te vertalen. In ieder geval een stuk goedkoper dan een vertaaldienst inhuren en een stuk sneller dan alles zelf uitzoeken met een grammatica en woordenboek.

Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

100% focus op je business

MijnZaak helpt je altijd en overal, zodat jouw focus blijft op je core-business. Kortom, alles wat je zoekt nu op één plek; juridische documenten op maat, 1-op-1 advies van experts en voordeel op + 50 diensten.

Lees ook…