Met Twitter kunt u niet alleen tekstberichten versturen. Eén van de grootste attracties van het medium is juist de mogelijkheid om een foto of video te tweeten. Een overzicht.

Foto’s en video’s op Twitter
Er zijn nog steeds mensen die denken dat je met Twitter alleen maar tekstberichten kunt versturen. Het zijn evenwel foto’s en video die het medium nu juist een extra toegevoegde waarde verlenen. Met een foto of video biedt Twitter u een geweldig podium om uw bedrijf, product of dienst onder de aandacht van een groot publiek te brengen.  

Een paar voorbeelden:

  • foto/video van nieuwe bedrijfs- of productpresentatie
  • foto van een evenement  
  • foto van een nieuwe zakenpartner of medewerker
  • foto van een opgeleverd project
  • foto/video van een (bedrijfs)feestje
  • foto van opening van een nieuw filiaal

Weergave
In feite wordt een Tweet opengevouwen, zodat de foto of video zichtbaar wordt in hetzelfde scherm.

Foto’s zoeken
Wanneer u een ‘gewone’ zoekopdracht invoert, krijgt u boven het rijtje met zoekresultaten een strip met foto’s te zien, die overeenkomen met uw zoekterm.

Wanneer u in Twitter in de zwarte balk bovenaan klikt op # Ontdekken, verschijnt een ononderbroken stroom berichten, die automatisch uitvouwen zodat u het belangrijkste nieuws en de beste foto’s kunt zien. Dat kunt u zowel met het officiële Twitter-programma op de pc, als in de officiële Twitter-app voor Android, Blackberry, iPad, iPhone en Windows Phone 7.  

Mobiel foto’s delen
U kunt heel makkelijk foto’s delen, al dan niet met behulp van uw smartphone of tablet. U kunt een foto uploaden en aan een Tweet koppelen, rechtstreeks vanuit Twitter zelf. Twitter werkt voor het aanbieden van deze service samen met photobucket (vergelijkbaar met fotodienst Flickr).

Bij Twitter wordt hard gewerkt aan een officiële versie voor Windows 8 die nog dit jaar beschikbaar zal komen.

Serie over Twitter:
Dit is deel 4 van een serie over Twitter. Lees ook de overige artikelen in de serie »

Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

100% focus op je business

MijnZaak helpt je altijd en overal, zodat jouw focus blijft op je core-business. Kortom, alles wat je zoekt nu op één plek; juridische documenten op maat, 1-op-1 advies van experts en voordeel op + 50 diensten.

Lees ook…