Gebruikt u Outlook alleen om te mailen? Zonde, want er is veel meer mogelijk met dit programma. Deze 10 tips maken u het werken makkelijk.

1. Schoon Outlook op
Wordt Outlook steeds trager en weigert het programma soms zelfs te werken? Kunt u moeilijk belangrijke bestanden terugvinden? Dan is het tijd voor een flinke schoonmaakbeurt. Dat doet u zo »

2. Laat Outlook uw taken bijhouden
Maakt u ook elke dag een overzichtelijk lijstje met wat u moet doen, maar wilt u niet steeds weer onuitgevoerde acties opnieuw opschrijven? Dan kan de functie Taken u een hoop werk uit handen nemen »

3. Maak een back-up van Outlook
Stel al uw emails, taken en andere gegevens in Outlook veilig door een back-up te maken van het .PST-bestand. Hoe u dat doet en waar dat bestand zich bevindt leest u hier »

4. Gebruik de contactpersonen om etiketten te maken
De gegevens in Contactpersonen kunt u heel eenvoudig gebruiken om etiketten te maken in Word. Handig voor een grote mailing naar uw klanten, maar ook voor de feestdagen »

5. Voeg afzender toe aan spamlijst
Er geldt weliswaar een spamverbod in Nederland, maar dat betekent helaas niet dat u geen spam meer ontvangt. U kunt er zelf iets aan doen.

6. Gebruik verschillende adresboeken
Werkt u met meerdere adresboeken? Dan kunt u instellen welk adresboek standaard verschijnt bij het aanmaken van een nieuwe mail. Dat voorkomt extra handelingen en scheelt tijd »

7. Maak grote mailings
Met Outlook kunt u de basisgegevens van contactpersonen bijhouden. Het leent zich daardoor uitstekend om hen een gepersonaliseerde brief te sturen, zonder hun privacy te schenden »

8. Scheidt privé- en zakelijke contacten
Veel ondernemers synchroniseren hun mobieltje en hun computer. Wilt u daarbij graag onderscheid aanbrengen tussen zakelijke en privé-contacten? Dat kan op de volgende manier »

9.  Schakel de leesbevestiging uit
In bepaalde gevallen wil iemand die een e-mail verstuurt, graag weten of de ontvanger het bericht ook echt heeft gelezen. Standaard krijgt u dan in Microsoft Outlook het verzoek om een leesbevestiging te versturen. Misschien wilt u dat helemaal niet of ergert u zich er alleen maar aan. Schakel dan de leesbevestiging uit »

10. Sneltoetsen in Outlook
In Outlook is voor bijna elke handeling een sneltoets of toetscombinatie beschikbaar. Leer deze 5 meest gebruikte handelingen met sneltoetsen in Outlook. Dat scheelt tienduizenden muiskliks per jaar »

Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Ook praktische tips in je mailbox?

Denk na over de toekomst van je bedrijf. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrieven.

Lees ook…