De acceptgiro is een succesvol middel om bedrijven en vooral particulieren snel(ler) uw rekeningen te laten betalen. Maak ze zelf met Excel.

Acceptgiro
Facturen zijn soms een zoekplaatje, vanwege het ontbreken van een opmaakstandaard. Op de acceptgiro daarentegen zijn daar vaste plaatsen voor, net als voor het betalingskenmerk. Bovendien is er nog een grote categorie klanten die meteen bij ontvangst zijn handtekening onder de acceptgiro zet, waardoor u uw betaling snel binnen hebt.
 
Het verzenden van acceptgiro’s bij uw rekeningen levert dus winst op. De kunst is alleen om deze gegevens vanuit uw computer op precies de juiste plekken op het acceptgiroformulier te printen.

2 oplossingen
Microsoft voor Ondernemers biedt hiervoor twee oplossingen:

Bedrukken van blanco A4-formulieren met aangehechte acceptgiro’s

Of bespaar op uw drukkosten en maak voortaan gebruik van het drievoudige acceptgiroformulier. Dit artikel beschrijft hoe u gegevens uit een Microsoft Office Excel-bestand afdrukt op drie acceptgiro’s per vel. Hiervoor heeft u een Microsoft Office Word- en een Excel-bestand nodig, dat u gratis kunt downloaden. Ook wordt uitgelegd hoe u deze documenten in combinatie met elkaar gebruikt.

Bedrukken van drie acceptgiro’s per vel

Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Ook praktische tips in je mailbox?

Denk na over de toekomst van je bedrijf. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrieven.
Lees hier ons Privacy statement

Lees ook…