2 July 2020
Een goed CRM-systeem bespaart je direct tijd en zorgt voor meer rendement.

Bent u op zoek naar een goed CRM-systeem? Vergelijken loont!

CRM staat voor Customer Relationship Management en helpt je bij het registreren en verzamelen van klantgegevens. Het wordt gebruikt als term, maar ook als zakelijke strategie. De pakketten zijn er in veel soorten en maten. Met name de functies onderling verschillen vaak. Werken er meerdere mensen met het CRM-systeem? Geen probleem, je data is altijd actueel. Uitstekende kennis leidt tot hogere winsten en verbetert bovendien de samenwerking tussen verschillende afdelingen binnen uw bedrijf.

 

Is uitbreiding mogelijk? 

Ja, vaak is het mogelijk om andere of bestaande software uit te breiden met bijvoorbeeld CRM. Dit is vooral handig als je niet specifiek op zoek bent naar een CRM-pakket, maar wel geïnteresseerd bent in processen die jouw bedrijf automatiseren.

 

 

De 6 meeste gestelde vragen over CRM-systemen

(klik & lees direct het antwoord)

CRM staat voor Customer Relationship Management. Het is een manier om alle relaties te beheren in een systeem. Een CRM-systeem helpt u om deze gegevens te verzamelen en te bewaren op een centrale plek. Zo kan er productiever worden gewerkt en wordt de samenwerking binnen het team verbeterd.

Als u opzoek bent naar een CRM-systeem zult u verschillende prijzen te horen krijgen. Goedkope aanbieders zijn aanlokkelijk. Waarom te veel betalen?

Helaas is in dit geval goedkoop vaak duurkoop. In werkelijkheid zult u bij deze aanbieders waarschijnlijk achteraf duurder uit zijn. Wat namelijk niet wordt gecommuniceerd is dat servicekosten of beperkende voorwaarden een rol spelen. Daarnaast is het bij deze aanbieders vaak niet mogelijk om het systeem uit te bereiden. Wanneer uw bedrijf groeit zal het CRM-systeem dus niet mee kunnen groeien.

Met enkel het vergelijken van prijzen ziet u dus veel over het hoofd. Daarom is het belangrijk om ook inhoudelijk verschillende aanbieders te vergelijken. Om de kosten toch zo goed mogelijk te vergelijken kunt u kijken naar een aantal verschillende kostencomponenten. Deze vindt u op de offertes. Soms zijn ze echter ook te vinden op de website van de leverancier.

CRM-software kan helpen bij het oplossen van problemen. Echter, met alleen deze tool bent u er nog niet. De software heeft wel degelijk inzicht in sales funnel, maar kan niet alleen het gehele probleem oplossen. Om dit voor elkaar te krijgen zijn er toch nog mensen nodig. Een CRM-systeem kan dus een waardevolle bijdrage leveren, maar lost op zichzelf het achterliggende probleem niet op.

Binnen een organisatie hebben veel verschillende medewerkers te maken met één klant. Het is voor zowel de medewerkers als de klant erg vervelend wanneer bepaalde informatie mist. Daarom maakt CRM het mogelijk om gegevens van zakelijke contacten op te slaan in een systeem waar meerdere medewerkers bij kunnen.

U heeft de mogelijkheid om een cloudgebaseerd CRM-systeem te kiezen. Een CRM-systeem in een online omgeving (cloud) zorgt ervoor dat de software niet op alle apparaten geinstalleerd hoeft te worden. Daarnaast heeft een cloudgebaseerd CRM-systeem de volgende voordelen:

– Snellere implementatie in uw bedrijf
– Automatische updates
– Overal kunnen werken, vanaf elk apparaat
– Verbeterde samenwerking

Via De Zaak kunt u meerdere CRM-leveranciers vergelijken. U vraagt eenvoudig verschillende offertes aan via het formulier. Vervolgens krijgt u offertes op maat, waaruit u zelf kunt kiezen.

Lees ook:

Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Lees ook…

Kosten CRM-systeem
CRM pakketten
Wat is CRM?
CRM systemen

Lees ook…