17 september 2012
Zonder vertraging online video's bekijken? Zonder echo skypen of internetbellen? Vaak wordt de snelheid van de internetverbinding als schuldige aangewezen, maar uw router speelt ook nog een rol. Een nieuw protocol maakt routers van nu sneller en betrouwbaarder.

De eerste routers die werken volgens het laatste technologische Wi-Fi netwerkprotocol, zijn in Nederland al weer een paar maanden verkrijgbaar. Met het nieuwe protocol (802.11ac) moeten snelheden van 1 Gbps (Gigabyte per seconde) mogelijk worden. Dat is grofweg tweemaal zo snel als de routers die momenteel in omloop zijn.

Sneller
De snellere doorvoersnelheid is met name van belang voor het draadloos streamen van multimedia (audio en video), zonder dat andere draadloze apparaten in uw bedrijf in de knel komen en een plotselinge vertraging ervaren.

Voordelen van het nieuwe protocol:

  • gemiddelde doorvoersnelheid is 2 x zo snel dan momenteel mogelijk is bij het meest gangbare protocol, waarvan routers sinds 2008 gebruik maken.
  • bandbreedte maakt gebruik van 5 Ghz-band, die veel minder storingsgevoelig is dan de 2,4 Ghz frequentie die door veel gangbare routers wordt gebruikt. Die laatste frequentie wordt namelijk ook door magnetrons en mobiele telefoons gebruikt.
  • grotere en betrouwbaarder reikwijdte.
  • geen vertraging meer in het doorstromen van HD-video en VoIP, waardoor u geen last meer ondervindt van beelden die ‘stil’ blijven staan of hinderlijke echo’s tijdens telefoongesprekken.
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

100% focus op je business

MijnZaak helpt je altijd en overal, zodat jouw focus blijft op je core-business. Kortom, alles wat je zoekt nu op één plek; juridische documenten op maat, 1-op-1 advies van experts en voordeel op + 50 diensten.

Lees ook…