Er zaten in 2015 een paar interessante nieuwe zakelijke apps voor beide platforms bij. Wij hebben een kleine selectie gemaakt. Voor iPhone-gebruikers zit er een echte 'game-changer' bij!

ANDROID APPS

1. Box 
De naam lijkt op Dropbox, maar Box kan nét iets meer. Niet alleen maar bestanden opslaan, maar ze ook op elk moment openen, delen, terwijl je tegelijkertijd in contact kan blijven met collega’s, vrienden en familie.

Je krijgt 10 GB gratis opslag in de cloud. Box kan praktisch alle bestandsformaten aan: of het nu PDF, Word, Excel of PSD is.
Elk bestand valt te beveiligen en is makkelijk te delen met een link. Kortom een ideale samenwerkingstool.

 

2. NL exporteert
In opdracht van Buitenlandse Zaken ontwikkelde de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland samen met o.a. ING een overzichtelijke app die toegang geeft tot alles wat je moet weten over exportmarkten.
Via de interactieve wereldkaart vindt je per land actuele info over:

  • Wet- en regelgeving
  • Do’s en don’ts voor lokaal zakendoen
  • Business Opportunities
  • Marktrapporten
  • Direct contact met ambassades en internationale netwerken
  • Agenda met evenementen
  • Valuta omrekenen
  • Alle financierings- & ondersteuningsprogramma’s van de overheid

3. Inbox by Gmail
Inbox by Gmail wil e-mail opnieuw uitvinden door e-mails als to-do’s te gaan zien. De app laat je e-mails als voltooid markeren door ze naar links te swipen, of als herinnering in te stellen door ze naar rechts te swipen. Voltooien zorgt voor een groene kleur bij het swipen, een herinnering kleurt donkergeel. Op eenzelfde manier als het eveneens populaire Mailbox.
Je hoeft het bericht niet te openen om de belangrijkste informatie te zien. Check in voor vluchten, bekijk verzendgegevens voor je aankopen of foto’s van vrienden al voordat je de e-mail hebt geopend.

Een belangrijke verandering die Inbox by Gmail brengt, is het bundelen van e-mails op basis van inhoud. Zo heb je bijvoorbeeld bundels voor reizen, sociaal en financieel.

4. Pocket
Pocket, dat vroeger Read It Later heette, verzamelt artikelen, video’s en foto’s die je op een later moment wilt bekijken. Het meest handige aan Pocket is de synchronisatie met de browser. Als je geen tijd hebt om een artikel te lezen of video te bekijken, kun je deze content via een knop toevoegen aan je eigen lijst. Die lijst synchroniseert met je smartphone of tablet, zodat je een opgeslagen artikel bijvoorbeeld later in de trein of thuis kan lezen.

Je kunt vanuit vrijwel elke andere app naar Pocket opslaan, bijvoorbeeld vanaf je computer of vanuit Safari, e-mail of je favoriete apps, zoals Facebook, Twitter, Flipboard en Feedly.

Voordelen: onbeperkte opslag, tags voor een hleder overzicht, tekst-naar-spraak om naar je bewaarde artikelen te luisteren.

5. Adobe Photoshop Lightroom
We stellen steeds hogere eisen aan onze foto’s. Adobe heeft nu een gratis versie van het bewerkingsprogramma voor professionals in de vorm van een app beschikbaar gemaakt. Na bewerking kan je je foto’s vanuit de app zelf delen met Instagram, Facebook, Twitter, Flickr en anderen.
Adobe zou Adobe niet zijn, als het geen geld zou vragen voor de mogelijkheid om je foto’s ook te synchroniseren op andere apparaten en uitgebreider gereedschap op de desktop-versie.

 

IPHONE APPS

1. Workflow € 2,99
Er zijn mensen die deze app een ‘game-changer’ noemen. Waarom? Omdat de app hen uren werk bespaart. Hoe? Voorbeeld: je wilt de laatste vijf foto’s comprimeren zodat ze in één bestand opgeslagen kunnen worden in Dropbox. Vervolgens wil je daarvan de bijbehorende link per e-mail toegestuurd krijgen. Met WorkFlow kan je alle bovenstaande handelingen automatiseren tot één vingertik.

En dat is maar één voorbeeld. Je kan WorkFlow een icoon laten maken van je meest gebruikte contactpersonen op je bureaublad, zodat wanneer je de icoon aanraakt de bewuste persoon meteen gebeld wordt.
Of PDF-bestanden laten maken, òf je laten navigeren naar het dichtstbijzijnde restaurant, bedenk het maar…..alles met één vingertik.
In totaal kan je WorkFlow meer dan 200 handelingen laten uitvoeren, die te koppelen zijn met je Contacten, Kalender, Kaarten, Muziek, Foto’s, Camera, Herinneringen, Safari, AirDrop, Twitter, Facebook, Dropbox, Evernote en iCloud documenten.

Het vergt wel enige oefening om de app onder de knie te krijgen, maar dan heb je ook wat.

2. Vals of echt
Leg een bankbiljet plat op tafel, neem met de app een foto, dan checkt deze door De Nederlandsche Bank ontwikkelde app de echtheid. Swipe naar het juiste biljet. De app schakelt zelf tussen de oude en nieuwe serie van 5, 10 en 20 euro. De app laat je weten of het biljet OK is. Als de app niet kan zien of het biljet in orde is, krijg je daar een melding van.

Let op: Het kan dan zijn dat het biljet vals is, maar het kan ook zijn dat het biljet wel echt is, maar te gekreukeld of versleten. Controleer daarom zelf ook in alle gevallen met de ‘kijk, voel, kantel-methode’. Zorg er ook voor dat je telefoonsoftware up to date is.

De app is getest op alle door De Nederlandsche Bank in Nederland onderschepte falsificaten tot en met 13-10-2015.
Werkt alleen met iPhone 5 of hoger

3. Just Press Record € 2,99
Just Press Record biedt de mogelijkheid ongelimiteerd geluidsopnames te maken met een simpele druk op de knop. Zolang er nog voldoende opslagruimte in iCloud is, kun je doorgaan met audio-opnames maken. Wil je je opname delen met vrienden, dan kun je dat eenvoudig vanuit de app doen. Ook kan je tijdens opnames gewoon gebruikmaken van de andere apps, zonder dat de opname gestopt wordt. De audiokwaliteit is uitstekend en de app werkt lekker snel.

De Apple Watch-app van Just Press Record is aangepast voor watchOS 2 en draait daardoor native op de Apple Watch, wat wil zeggen dat de app lekker snel werkt. Handig als je in een gesprek zit en opeens denkt: “Dit wil ik even opnemen”. Mocht je niet in de buurt zijn van je iPhone, dan kun je de Apple Watch-app toch gewoon gebruiken, dankzij de ondersteuning voor offline opnames maken. Op het moment dat je weer verbinding met je iPhone hebt, wordt de opname naar iCloud geüpload zodat je deze ook op andere apparaten kunt beluisteren. Bovendien is het mogelijk om je opname direct op de Apple Watch terug te luisteren.

4. Enlight € 3,99
Door de App Stores in Engeland, Australië, Duitsland, Canada, Frankrijk en Rusland uitgeroepen tot de beste app van 2015.
Ja, Instagram is leuk om even snel een foto te bewerken. Wil je een echt programma voor fotobewerking, dan biedt Enlight daarvoor elk denkbaar gereedschap.
Analoge en duo filters om je foto’s een retro-look te geven, je eigen voorinstellingen maken voor zwart-wit foto’s, schrijf- en tekengereedschap, foto-montages, reparatie-tools, uitsnijden, enzovoort.

 

 

5. Weeronline Plus
De weerbericht app van Meteovista is alleen vernieuwd voor iPhone. Je kunt zelf bepalen of je bijvoorbeeld de regen in een radar of in een grafiek wilt zien. De makers hebben de app in samenwerking met gebruikers ontwikkeld.

In de betaalde versie (€ 1,99) krijg je dagelijks een geschreven weersverwachting. Nadat je voorkeursplaatsen hebt ingevoerd, heb je eigenlijk alleen genoeg aan het hoofdscherm.

 

Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Zakelijke financiering

Zet de volgende stap met online zakelijke financiering voor ondernemers. Geen papierwinkel, geen businessplannen. Wel snel schakelen wanneer je kansen ziet om te groeien.

Lees ook…