24 september 2014
Er wordt wel eens gezegd dat ondernemen in je bloed moet zitten. Dat is zonder twijfel het geval bij Willem Overbosch, directeur van Dutch Network Group (DNG) waar ondernemerstijdschrift De Zaak en MKB Servicedesk onder meer toe behoren. Schrijf u nu in voor een kennissessie begin november met hem en Marcel Helmer van eFusion. Bonus: u krijgt de markttrends 2015 erbij!
Als startende ondernemer ontdekte Willem dat hij met veel vragen zat waar hij maar moeizaam antwoord op kon vinden. “Ik besloot van de nood een deugd te maken en richtte in 2005 MKB Servicedesk op: een online platform waar ondernemers met al hun vragen terecht kunnen”, aldus Overbosch. In de afgelopen 10 jaar heeft deze doorgewinterde spreker zo kunnen doen waar hij goed in is: anderen inspireren en helpen het ondernemersavontuur aan te gaan.
 
Kennissessie
Op Exact Live deelt Willem zijn kennis en ervaring graag met u: “Tijdens de kennissessie ‘Specialisatie – hét recept voor succesvolle IT-dienstverlening’ ga ik markttrends voor IT-dienstverleners bespreken. Trends die bepalend kunnen zijn voor de toekomst van uw onderneming.”
 
Denk bijvoorbeeld aan de steeds groter wordende rol van flexibele medewerkers: “Een bedrijf bouwen met een flexibele schil lijkt simpel, maar dat is het niet. Het vereist echt een nieuwe manier van denken en organiseren”, aldus Willem. Daarnaast zal hij in gesprek gaan met Marcel Helmer, directeur van het full-service e-commerce bedrijf eFusion, dat succesvol is geworden door te durven veranderen.
 
Schoolvoorbeeld van durf en veranderingszin
De missie van Marcel laat zich in enkele woorden samenvatten: Succesvol online ondernemen makkelijk maken. “En dat is ons gelukt,” zegt de directeur met een lachje. In enkele jaren heeft hij zijn internetbureau weten op te bouwen tot een full-service e-commerce bedrijf dat internationaal opereert. “De transitie die hieraan vooraf is gegaan is een schoolvoorbeeld van durf en veranderingszin, aldus Willem. “Ze hebben slim ingespeeld op de veranderde vraag van hun klanten,” vervolgt hij. “En daar hebben ze met schaalbare IT een antwoord op weten te formuleren.”
 
 
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Ook praktische tips in je mailbox?

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste artikelen, gratis whitepapers en handige tips en tricks voor ondernemers.
Lees hier ons Privacy statement

Lees ook…