Gebruikers van Windows XP Professional beschikken - wellicht ongemerkt - over een uitgebreide trukendoos om het besturingssysteem tot in detail aan te passen.

Met dit onderdeel – Groepsbeleid – kunt u een veelvoud aan instellingen aanpassen. Denk bijvoorbeeld aan het verwijderen van standaardpictogrammen van het bureaublad of het uitschakelen van specifieke onderdelen. Dat komt van pas, als u bijvoorbeeld de computer met anderen deelt. Het venster bestaat grofweg uit twee delen: links zijn de hoofdcategorieën ondergebracht. Rechts vindt u de bijbehorende instellingen. De opbouw is vergelijkbaar met Windows Verkenner (links mappen, rechts de bijbehorende bestanden).

  1. Open het menu Start en kies voor Uitvoeren.
  2. Typ Gpedit.msc en klik op OK. Groepsbeleid wordt geopend.
  3. De meest interessante opties vindt u door te kiezen voor Computerconfiguratie, Beheersjablonen, Windows-onderdelen.
  4. Wilt u een instelling aanpassen? Dubbelklik erop. Op het tabblad Instelling kunt u kiezen tussen Ingeschakeld (waarmee u de optie van kracht laat worden) of Uitgeschakeld (waarmee u deze juist inactief maakt).
    Noteer welke instellingen u aanpast, zodat u deze later eenvoudig kunt terugdraaien.
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Download Whitepaper Rechtsvormen

Download gratis de whitepaper “Rechtsvormen” met alle voor- en nadelen per rechtsvorm, handige tips voor ondernemers en rechtsvormkeuze test.
Lees hier ons Privacy statement

Lees ook…