Standaard verschijnen webpagina"s die u via de links in uw browser volgt, in hetzelfde venster. Tenzij de webontwerper dat anders heeft geregeld. Wist u dat u ook zelf kunt aangeven of u een webpagina in een nieuw of hetzelfde venster wilt openen?

Tijdens het surfen ziet u doorgaans aan de muiswijzer dat een plaatje of tekst een hyperlink is. Vaak zijn de tekstlinks ook nog onderstreept, maar dat hoeft niet per se.

Bij het aanwijzen van een link, verandert de muiswijzer in een handje. Klikt u op zo’n link, dan gaat u naar een nieuwe webpagina. Die verschijnt in uw browser normaliter in het huidige venster, en in het actieve tabblad (als uw browser tenminste tabbladen ondersteunt). De inhoud van de ‘oude’ pagina – waar u op de koppeling klikte – is dan vervangen.
Natuurlijk kunt u altijd terugkeren naar die vorige pagina via de knop >> Vorige in de werkbalk van de browser, zoals u dat ook doet bij het surfen.

Nieuw
Soms is het handiger – bijvoorbeeld om vanaf de ‘oude’ pagina uw surftocht in een andere richting te kunnen voortzetten – om een hyperlink in een nieuw venster of op een nieuw tabblad te laten beginnen. Zo geeft u dat zelf aan: 

  • klik op de hyperlink met de >> Shift-toets van het toetsenbord ingedrukt en de nieuwe pagina opent in een nieuw venster; of
  • gebruik de >> Ctrl-toets om de link te openen in een nieuw tabblad.
    Op sommige websites is door de webontwerper al hier en daar geregeld dat u een nieuwe pagina opent in een nieuw venster of tabblad. Door de Shift- of Ctrl-toets te gebruiken kunt u dat zelfs ‘overrulen’!
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Zakelijke financiering

Zet de volgende stap met online zakelijke financiering voor ondernemers. Geen papierwinkel, geen businessplannen. Wel snel schakelen wanneer je kansen ziet om te groeien.

Lees ook…